Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.8 / 10 (5)

Startersaftrek 2024

Wanneer je een zelfstandig ondernemer bent en minstens 1225 uur per kalenderjaar werkt aan uw onderneming, dan heb je de eerste jaren recht op startersaftrek. Bereken hieronder op hoeveel startersaftrek je recht hebt. lees meer

Vul hier de winst in (omzet minus kosten) van de onderneming.
Wanneer je op 1 januari van het betreffende kalenderjaar AOW gerechtigd bent vul hier dan "Ja" in. Ben je op 2 januari of later in dat kalenderjaar AOW gerechtigd vul hier dan "Nee" in. De pensioengerechtigde leeftijd bereken je hier.

Wanneer u minimaal 1225 uur besteed aan de onderneming per kalenderjaar komt u in aanmerking voor de zelfstandigenaftrek. Uitzondering hierop is wanneer u zwanger bent. Dan tellen de uren die u zou maken over totaal 16 weken gewoon mee.
Wanneer u binnen de afgelopen 5 jaar al 3 keer de zelfstandig aftrek hebt aagevraagd 

Startersaftrek 2024

Je kunt online de startersaftrek berekenen, een extra aftrekpost voor startende ondernemers. Kom je in aanmerking voor de zelfstandigenaftrek en zit je binnen de eerste 5 jaar van je onderneming? Je kunt in die periode maximaal 3x de startersaftrek toepassen.

Tip: het hoeft niet altijd slim te zijn om de startersaftrek gedurende de eerste 3 jaren toe te passen. Doe je het eerste jaar vooral investeringen en kun je daarna pas gaan oogsten? Je kunt de startersaftrek berekenen over de afgelopen jaren, om na te gaan in welk geval dit het meeste voordeel oplevert.


Startersaftrek berekenen

Voorwaarden voor startersaftrek

Uiteraard kun je de startersaftrek berekenen wanneer je aan enkele voorwaarden voldoet. Het is in ieder geval van belang dat je 5 jaar of minder ondernemer bent. Bovendien dien je de startersaftrek in die periode minder dan 3x te hebben toegepast. Voldoe je aan de beide voorwaarden en werk je als ondernemer voor de Belastingdienst? Dan kun je online de startersaftrek berekenen.

Online startersaftrek 2024 berekenen

Je kunt online de startersaftrek voor 2024 berekenen, zodat je direct een beeld krijgt van het bedrag dat je in mindering mag brengen op de winst die je hebt weten te realiseren. De startersaftrek is lager dan de zelfstandigenaftrek, maar kan je toch een aanzienlijk voordeel opleveren. In de hoogste belastingschaal levert de startersaftrek in 2024 een voordeel op van ruim €1.100 netto. Het is wat dat betreft de moeite waard om de startersaftrek in een geschikt jaar in te zetten, waarbij het inkomen het liefst zo hoog mogelijk uitpakt. Je kunt de startersaftrek berekenen en die in mindering brengen op de winst, zodat de belastingdruk daalt en je onder de streep meer over zal houden.

Nieuws over Startersaftrek 2024

Wat is startersaftrek?

Wanneer je het over beginnende ondernemers hebt komt startersaftrek vaak ook voorbij. Veel mensen vragen zich dan ook af wat startersaftrek precies is en wanneer je hiervoor in aanmerking komt. Wij zoeken het dan ook voor je uit.

ยป Lees het volledige bericht