Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
10 / 10 (4)

Bedrag oplopen schuld berekenen

Bereken hier hoever je schuld oploopt als je deze een periode niet aflost. Een studielening, persoonlijke lening en ook andere leningen hoef je niet altijd direct terug te betalen. Echter dit is niet gratis! Bereken daarom hier tot hoever je schuld oploopt als je deze niet aflost. De enige gegevens die je nodig hebt is de huidige schuld, rente en het aantal maanden dat je niet gaat aflossen. lees meer

Vul hier hoe hoog uw lening op dit moment is.
Vul hier uw rente in procenten per jaar in.
Vul hier in over hoeveel maanden zonder aflossing u de schuld wilt bekijken.

Bedrag oplopen schuld berekenen

Schuld laten oplopen

Soms kan je door omstandigheden niet toekomen aan het afbetalen van een schuld. Daarom hoef je sommige schulden niet direct af te betalen. Dit lijkt een goede oplossing, maar hierdoor kan je juist wel verder in de financiële problemen komen. Bereken daarom hier wat het bedrag van je schuld is als je deze een tijdje niet aflost.

Rente op schuld

Helaas is de rente op een lening hoger dan die van je spaarrekening. De rente op een lening is voor banken en andere financiële instellingen de manier om geld te verdienen. Daarom bestaat dit verschil, op deze manier wordt de rente op spaarrekeningen gefinancierd. Dat is niet het enige, want ook het loon voor de medewerkers wordt uit dit verschil tussen een spaar en leenrente betaald.

Hoogte schuld berekenen bij niet aflossen

Heb jij een moeilijke tijd waardoor het aflossen van een lening even niet lukt? Bekijk dan hier in hoeverre de lening oploopt als je niet aflost. Op die manier kan je een inschatting maken van je toekomstige financiële verplichtingen. De hoogte van je schuld loopt elke maand op met je maandelijkse rente. Je hoeft dit bedrag niet zelf uit te rekenen, dat doet onze rekentool al voor je.

Formule voor bedrag oplopende schuld berekenen:

nieuwe hoogte schuld = huidige schuld * ( 1 + rente / 100 ) ^ (aantal maanden / 12)

De formule werkt op de volgende manier: De schuld wordt vermeerderd met de rente. Omdat deze rente er elke maand bij op komt, moet die voor de volgende maand meegerekend worden. Daarom wordt dit tot de macht van het aantal maanden gedaan.
Omdat je meestal alleen op de hoogte bent van je jaarlijkse rente regelt onze rekentool voor de juiste maandelijkse rente door de formule voor de maandelijkse rente in de formule voor de stijging van je schuld te verwerken.

Nieuws over

Bedrijven terecht failliet of niet?

Dankzij de coronacrises staan veel bedrijven aan de rand van faillissement. Benieuwd hoe jij er financieel voorstaat? Bekijk onze berekeningen!

» Lees het volledige bericht
Schuldeisers V&D kunnen fluiten naar €200 miljoen

De schulden bij V&D zijn de laatste jaren behoorlijk opgelopen, iets waar de schuldeisers nu de rekening voor gaan betalen. Het failliete warenhuis laat een schuldenberg achter die veel groter is dan de €124 miljoen aan waarde die is vastgesteld.

» Lees het volledige bericht