Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.9 / 10 (54)

M² naar are omrekenen

Is rekenen niet je sterkste kant? Maak je niet druk! Met behulp van onze rekentool kun je namelijk eenvoudig vierkante meters (m²) omrekenen naar are (a). Vul het aantal m² in in het invoerveld hieronder en druk op de knop. Het correcte antwoord wordt binnen enkele seconden voor je uitgerekend. Zo hoef jij je nooit meer zorgen te maken of jouw berekening wel klopt! lees meer

Vul hier het aantal vierkante meter in dat je wilt omrekenen naar are.

Vierkante meter (m²) naar are (a) omrekenen

Hoe doet onze rekentool dat nou? Wil je het zelf ook eens proberen om te rekenen? Dat kan! Wij leggen uit hoe de berekening precies in elkaar steekt. Om het aantal are (a) te krijgen moet je het aantal vierkante meters (m²) delen door 100. Dus de formule gaat als volgt: A = m² / 100.

Een are (a) is een oppervlakte-eenheid. Het is een oppervlakte van een vierkant met zijden van 10 meter lang en 10 meter breed. Are wordt sinds de invoering van de Système International als verouderd beschouwd. Het is een eenheid die daarom niet meer zoveel wordt gebruikt. Are wordt nog wel gebruikt om de grootte van een oppervlakte bosgrond, landbouwgrond en bouwgrond aan te geven. Toch handig om te weten wat het is dus!

Klik op de link als je are (a) naar vierkante meter (m²) wilt omrekenen.