Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.5 / 10 (457)

Innesteling berekenen

Wil je de innesteling berekenen, bijvoorbeeld om zoveel mogelijk gegevens rondom je zwangerschap te kunnen noteren? Het is na een paar jaar hartstikke leuk om hier nog eens aan terug te denken. Richt je onder andere op de innesteling, maar ook op de eisprong, je zwangerschap en natuurlijk je bevallingsdatum. lees meer

Vul de datum van de eerste dag van de laatste menstruatie in (dag-maand-jaar).
Er kan sprake zijn van een onregelmatige cyclus, vul in dat geval de gemiddelde lengte van de laatste drie cycli in.

Eisprong en innesteling

Je kunt de innesteling berekenen door uit te gaan van de eerste dag van je laatste menstruatie, in combinatie met de gemiddelde duur van je cyclus. Normaal gesproken is dit ongeveer 28 dagen. Na 14 dagen zal de eisprong plaatsvinden, zodat daarna de innesteling plaats kan vinden. Je kunt aan de hand van deze gegevens de innesteling berekenen en op die manier nagaan wanneer het leven van je kindje als het ware tot oorsprong is gekomen. Dit is de dag waarop het leven voor jullie kleintje begonnen is en je zwanger bent geworden.

Zwangerschap berekenen

Je kunt de innesteling berekenen op het moment dat je net zwanger bent geworden, maar dit kun je ook op een later moment doen. Het is in ieder geval van belang dat je nog weet wanneer je voor het laatst menstrueerde, aangezien je op basis daarvan de berekening kunt maken. Je kunt op deze manier de innesteling berekenen, maar ook een aantal andere gegevens rondom je zwangerschap berekenen en er daarmee voor zorgen dat je volledig op de hoogte bent van wat er op welk moment plaatsvond. Je zal merken dat je dit over een paar jaar hartstikke interessant vindt.

Nieuws over Eisprong en innesteling

Wanneer begint de innesteling?

De innesteling is een cruciale fase in de zwangerschap en markeert het moment waarop het bevruchte embryo zich in de baarmoederwand nestelt. Het is een delicate en complexe gebeurtenis die essentieel is voor een gezonde ontwikkeling van de zwangerschap.

» Lees het volledige bericht
Gezond leven voordat je zwanger wordt?

Voordat je van plan bent om aan kinderen te beginnen is het belangrijk om gezond te eten en te bewegen. Je kunt naast gezond teen en bewegen ook elke dag foliumzuur slikken en stoppen met roken als je dit doet.

» Lees het volledige bericht
Heb je het vermoeden dat je zwanger bent?

Wanneer je vermoedt dat je zwanger bent, kan het handig zijn om te berekenen wanneer je innesteling plaatsvindt. Hiermee kun je bepalen of krampen, pijn of bloedverlies het gevolg is van innesteling. Het is ook leuk om te weten wanneer je echt zwanger bent en de baby wordt geboren.

» Lees het volledige bericht
Bookmakers verwachten dit jaar weer een zwangere Meghan

Meghan Markle is pas recent bevallen van haar eerste kindje met Prince Harry, maar volgens de bookmakers zal de tweede niet lang op zich laten wachten. In Groot-Brittanië zijn ze er zeker van dat er later dit jaar of begin volgend jaar een nieuwe aankondiging zal volgen.

» Lees het volledige bericht