Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.1 / 10 (37)

Percentage berekenen

Veel mensen hebben moeite met de procenten, waardoor het verstandig is om gebruik te maken van de handige rekentool. We zorgen er daarmee voor dat je nooit meer de fout in zal gaan. lees meer

Voer hier een getal in
Voer hier het getal in waarvan je het percentage wilt weten ten opzichte van het hoofd getal.
Andere bezoekers berekenden ook:

Fooi, korting of loonsverhoging

Wil je een percentage berekenen om na te gaan hoeveel fooi je dient te geven? Stel dat je een rekening krijgt van €50 kom je daar wellicht nog wel uit, maar op basis van een bedrag van €72,65 wordt het waarschijnlijk al een stuk lastiger. Ook kun je zo eenvoudig berekenen hoeveel 20% korting is op een totaalbedrag. Krijg je komend jaar 5% loonsverhoging en wil je graag nagaan hoeveel geld je er per maand bij krijgt? Ook dan kun je online het percentage berekenen en er daarmee voor zorgen dat je precies weet wat je extra uit kunt geven of kunt gaan sparen.
 

Zelf met de formule rekenen

Je kunt uiteraard een percentage berekenen door onze online tool te gebruiken, maar je kunt ook zelf gebruik maken van de berekening. Ga uit van het bedrag dat je momenteel aan salaris ontvangt, bijvoorbeeld €2.000 per maand. Deel dit door 100 (je krijgt dan 20) en vermenigvuldig dit met het percentage (5%). Je komt in dit geval uit bij 20 x 5, op €100 extra per maand. Je kunt op deze manier heel eenvoudig het percentage berekenen, al is het bij minder mooi afgeronde bedragen verstandig om onze online tool te gebruiken.

Nieuws over Percentage

Abonnementen kosten berekenen

Tegenwoordig kan je op zoveel dingen een abonnement nemen. De meest voorkomende abonnementen zijn het combinatiepakket (internet, televisie en telefoon), mobiele telefoon met internet, streaming’s diensten en de loterij. Maar hoe bereken je nou makkelijk wat al die abonnementen kosten per maand? Dat gaan wij je uitleggen! Ook hebben we wat tips voor je hoe je minder kosten kunt maken met je abonnementen.

» Lees het volledige bericht
Hulp bij (t)huiswerk

Het kabinet heeft nog strengere maatregelen aangekondigd om het coronavirus te bestrijden. Zo zijn alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden (dus ook onder de 100 personen), blijven de scholen ook na 6 april nog dicht en moeten mensen echt thuis blijven.

» Lees het volledige bericht
Altijd een kortingspercentage bij online shoppen!

Al ruim 10 jaar zijn er platformen waarbij je tijdens het online shoppen altijd een extra kortingspercentage verdient. Hoe gaat dat in zijn werk? Wij leggen het hier uit.

» Lees het volledige bericht
Twintig procent van hypotheken kan goedkoper

Een groot percentage van de hypotheken kan goedkoper. Uit onderzoek van De Hypotheker blijkt dat het in 20% van de gevallen mogelijk is om op de kosten te besparen.

» Lees het volledige bericht
Interactieve kaart toont multiculturele samenleving

Tubantia heeft een interactieve kaart ontwikkeld, aan de hand waarvan het mogelijk is om het percentage allochtonen per gemeente vast te stellen.

» Lees het volledige bericht
Percentage duurzame energie in Nederland niet verder gegroeid

Het percentage duurzame energie in Nederland wil nog niet echt stijgen. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat het in 2013 ging om 4,5% van alle opgewekte energie, een percentage dat vergelijkbaar is met dat van 2012

» Lees het volledige bericht