Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
10 / 10 (1)

Kinderopvangtoeslag berekenen

Gaat je kind naar de crèche of BSO, dan heb je recht op een vergoeding zodat je niet al deze kosten zelf hoeft te betalen. Bij de Belastingdienst kun je eenvoudig een proefberekening maken zodat je alvast een beeld hebt wat aan aan kinderopvang toeslag ontvangt en wat uiteindelijk je eigen je netto bijdrage is. lees meer

Kinderopvangtoeslag 2024 berekenen

Je kunt de kinderopvangtoeslag berekenen door uit te gaan van het inkomen dat je verdient, eventueel samen met je partner. Houd er rekening mee dat je de toeslag aan dient te vragen binnen 3 maanden na de maand, waarin je kind voor het eerst naar de opvang gaat. Je kunt echter voor die tijd al je kinderopvangtoeslag berekenen, zodat je precies weet waar je tegen die tijd aan toe bent.

kinderopvangToeslag 2o24 berekenen

Je kunt de kinderopvangtoeslag berekenen door in ieder geval uit te gaan van het inkomen dat je verdient. Geef daarnaast aan of je een toeslagpartner hebt en hoeveel kinderen onder de 18 jaar je hebt. Studeer je nog of maak je gebruik van een traject om werk te vinden? Dan is het ook van belang om dit aan te geven, net als het aantal uren dat je werkt wanneer je wel een baan hebt. Je kunt op die manier de kinderopvangtoeslag berekenen, nadat je ook enkele gegevens over je kind hebt opgegeven. Het totaal van de gegevens zorgt voor een accurate berekening, zodat je weet waar je op kunt rekenen. Je kunt binnen een paar minuten de kinderopvangtoeslag berekenen, zodat je het komende jaar voldoende tegemoetkoming van de Belastingdienst zal ontvangen.

Nieuws over Kinderopvangtoeslag 2024

Kinderopvangtoeslag; wat is het en hoe werkt het?

Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming vanuit de overheid aan ouders om te helpen bij het financieren van de kinderopvang. Vanaf 1 januari 2018 zijn de peuterspeelzalen omgevormd tot kinderopvang. Ook hiervoor kun je kinderopvangtoeslag krijgen, als je aan de voorwaarden voldoet.

» Lees het volledige bericht
Minder vaak naar de kinderopvang

Moeders die eind 2011 nog de kinderen naar de opvang deden, werken nu gemiddeld 1,6 uur minder. Vaders werken ook iets minder, ook al is de afname bij hen kleiner. Lees hier meer over de kinderopvang.

» Lees het volledige bericht
De toeslagenaffaire wat is er aan de hand?

Het kan niet zijn dat je er niet van gehoord hebt de afgelopen tijd, een groot drama is gaande voor veel ouders. De toeslagaffaire, hoe is het gekomen en wat zijn de consequenties je leest het in onze blog.

» Lees het volledige bericht
Ouders laten kinderopvang vaker links liggen

Ouders laten de kinderopvang de laatste jaren steeds vaker links liggen en zoeken naar alternatieven om voor de kinderen te zorgen. Ze gaan zelf minder werken, ze werken meer thuis of ze vallen terug op familie, zoals de eigen ouders.

» Lees het volledige bericht
Kind zonder adresgegevens heeft recht op kinderopvangtoeslag

Je kunt zelf de kinderopvangtoeslag berekenen, door gebruik te maken van onze handige online tool. Dit kan zelfs op het moment dat je onvolledig bent over de adresgegevens van een kind, aangezien er volgens minister Ascher dan nog geen sprake is van fraude.

» Lees het volledige bericht
Belastingdienst krijgt meer tijd voor toeslagen op een rekeningnummer

De Belastingdienst krijgt een jaar langer de tijd om ervoor te zorgen dat ontvangers van toeslagen voortaan nog maar gebruik maken van één rekeningnummer. Deze operatie had in juli van dit jaar klaar moeten zijn, maar als het gevolg van een vertraging moeten nu tienduizenden mensen wachten op hun toeslag.

» Lees het volledige bericht