Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
? / 10 (0)

Ons naar nanogram omrekenen

Met deze handige tool is het heel simpel om ons naar nanogram (ng) en andersom om te rekenen! Vul het aantal ons/nanogram in de tekst vak en kies wat je wil omrekenen. Druk vervolgens op de knop ''bereken nu'' en het antwoord wordt in een oogwenk voor je berekend! lees meer

Vul in hoeveel ons/nanogram je naar nanogram/ons wilt omrekenen.

Ons naar nanogram en andersom omrekenen

Heb je geen idee hoe je dit zelf moet omrekenen? Geen probleem, want het wordt hier door een formule uitgelegd! De formule van ons naar nanogram (ng) gaat als volgt: Het aantal ons vermenigvuldigd met 100.000.000.000 is het aantal nanogram.

Als je nanogram naar ons wil omrekenen dan gaat de formule op deze manier: Het aantal nanogram gedeeld door 100.000.000.000 is het aantal ons. Er zitten veel nullen in het getal waar je mee moet omrekenen. Gebruik daarom voor de zekerheid onze rekentool voor het juiste antwoord!

Één nanogram is hetzelfde als 0,000000001 gram. Nanogram wordt gebruikt in wetenschappelijke onderzoeken naar eiwitten en peptiden. Ook wordt nanogram gebruikt om speeksel en bloed te wegen, dit is omdat de concentratie heel erg laag is en er anders veel te veel nullen achter de komma's staan.

Een ons is hetzelfde als hectogram en is ook gelijk aan 100 gram. Ons wordt in veel landen gebruikt maar in sommige landen zit er een andere waarde aan ons. Bijvoorbeeld in het Brits-Amerikaans maatsysteem is het ongeveer 28,35 gram, in Frankrijk is het 30.59 gram en in China is het 50 gram.