Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.2 / 10 (211)

L naar ml

Wil je graag liter naar milliliter omzetten? Vul dan in het tekstvak het aantal liter dat je wilt omzetten naar milliliter in en druk dan op de knop "bereken aantal milliliter". lees meer

Vul hier het aantal liter in dat je wilt omrekenen naar milliliter.

Liter naar milliliter omrekenen

Welkom bij deze rekentool! Hier leggen we je uit hoe de formule werkt en geven we je ook nog aanvullende informatie. Heel nuttig! 

Liter naar milliliter

Ben je benieuwd wat de formule is? Lees dan verder! Als je het aantal liter vermenigvuldigt met 1000, krijg je het aantal milliliters.


Een milliliter (ml) is een inhoudsmaat en 1 ml is één duizendste van een liter. Milliliter (ml) is gelijk aan cm³. Dit wordt vaak gebruikt voor cilinderinhouden van verbrandingsmotoren, dat wordt vaak afgekort als cc.

Van mililiter naar liter? Klik dan hier

LITER NAAR MILLILITER CALCULATOR

We herkennen het allemaal wel, we zijn aan het koken of aan het bakken waar we een precieze hoeveelheid water moeten toevoegen. Het kan dan ook erg lastig zijn om dit met het blote oog te doen. Vaak gebruiken we dan ook een maatbeker om het precies te kunnen meten.  Elke moderne maatbeker heeft vaak ook wel milliliter er op staan. Toch komt het nog vaak voor dat, dat bij de oudere maatbekers niet het geval is. Je moet het dan wel omrekenen. Je wilt namelijk niet dat het avondeten of je cake mislukt. Bij Berekenen.nl hebben we dan ook een makkelijke liter naar milliliter calculator ontwikkeld waardoor jij altijd precies alle recepten kan volgen. Iedereen wil toch lekker kunnen genieten van hun kook en bak kunsten?

LITER NAAR MILLILITER OMREKENEN

Zoals iedereen wel weet is de liter de eenheid die we allemaal gebruiken als inhoudsmaat om het volume van gassen of vloeistoffen aan te geven. Wanneer we de inhoud aan willen geven gebruiken we dus vaak liters. Het kan dan ook wel eens voorkomen dat we bijvoorbeeld bij het bestrijden van onkruid of iets dergelijks de vloeistof in milliliters staat. Het is dan heel erg belangrijk dat we dit opvolgen. De enige oplossing die we dan hebben is het omrekenen van liters naar milliliters. Je hebt dan vast ook wel eens gehoord hoe je dit moet doen, de kans is dan ook groot dat je het weer vergeten bent. Daarom leggen wij het nog eens uit. Eigenlijk is het heel erg simpel een liter is namelijk 1000 milliliter. Wanneer jij moet weten hoeveel milliliter 10 liter is moet je dat dus vermenigvuldigen met 1000.

Het komt er dus op neer dat je het aantal liter vermenigvuldigt met 1000, dan krijg je het aantal milliliters. Je kan natuurlijk ook de tabel volgen die hierboven staat.