Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.6 / 10 (9)

Dagwaarde auto berekenen

Benieuwd wat de dagwaarde van uw auto is? Bereken het hier! lees meer

Dagwaarde auto berekenen

Wil je de dagwaarde van een auto berekenen? Je kunt nagaan wat je eigen auto nog waard is, of bepalen of de verkoper van een occasion je een eerlijke prijs in rekening brengt. Gebruik de tool om zelf een berekening te maken.

Merk en type auto

Je kunt de dagwaarde van een auto berekenen aan de hand van onder andere het merk en type. Geef bijvoorbeeld aan dat je momenteel een BMW 1-serie hebt, waarvan je graag de dagwaarde wilt berekenen. Het merk en type auto bepalen voor een groot deel wat de waarde van de auto is. Je kunt je voorstellen dat een grote Audi Q7 langere tijd meer waard blijft dan een Fiat Punto van en paar jaar oud. Je kunt online de dagwaarde van je auto berekenen, zodat je hier een goede indicatie van krijgt.
 

Leeftijd en kilometerstand

Om de dagwaarde van een auto te berekenen dien je daarnaast aan te geven hoe oud deze is en wat de kilometerstand is. Dit zijn gegevens die onder andere goed aangeven van hoeveel slijtage er waarschijnlijk sprake is geweest. Auto’s hebben last van afschrijvingen, waardoor de dagwaarde steeds een beetje minder wordt. Naarmate de jaren verstrijken houdt de auto z’n waarde steeds beter vast en is er minder sprake van afschrijving. Je kunt de dagwaarde van je auto berekenen om eenvoudig na te gaan wat je auto nog waard is, of wat een eerlijk bod is voor de auto die je op het oog hebt.

Nieuws over Dagwaarde auto

Hoe bereken je de dagwaarde?

Waar moet je overal op letten bij het berekenen van de dagwaarde van je auto? Je leest het hier!

» Lees het volledige bericht
Tips om de waarde van je auto te verhogen

Ben je van plan om een nieuwe auto of tweedehands auto aan te schaffen? Dan is de zoektocht naar de auto van je dromen waarschijnlijk niet zo moeilijk. Toch is het wel leuk meegenomen wanneer je nog net even wat meer geld kan krijgen voor je huidige auto. Dan is het wel belangrijk dat de waarde omhoog gaat van je huidige auto, maar hoe doe je dat precies? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Wat is de dagwaarde van mijn auto?

Heb je een ongeluk gehad of wil jij juist je auto gaan inruilen omdat je een nieuwe auto gezien hebt? Dan is het verstandig om zelf alvast een berekening te maken wat de dagwaarde van je auto is. Hoe doe je dat? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Auto dagwaarde bepalen

Je hebt vast wel eens gehoord dat een auto een slechte investering is. Dat komt omdat de dagwaarde elke dag daalt. Je auto wordt dus eigenlijk elke dag steeds minder waard, maar hoe komt dat precies? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Kermisgangers vernielen auto van opa

Mitchell uit Zwaag in Noord-Holland is woest over wat er onlangs is gebeurd. De auto van zijn opa is enorm beschadigd.

» Lees het volledige bericht
Dagwaarde bus hoefsmid blijkt onvoldoende voor nieuw exemplaar

Een hoefsmid in Capelle aan den IJssel kreeg de schrik van zijn leven. Hij liep naar de plek waar hij zijn bedrijfswagen altijd neerzet, maar die was nergens meer te bekennen.

» Lees het volledige bericht
Onzorgvuldig opbergen autosleutels hindert dekking autoverzekering

Een autoverzekering biedt vanaf de Beperkt Casco polis dekking voor autodiefstal, een auto-eigenaar krijgt dan de dagwaarde hiervan uitgekeerd.

» Lees het volledige bericht
Auto vormt nog altijd een dure hobby

De auto vormt vandaag de dag een dure hobby, zelfs wanneer je een populaire middenklasser wilt rijden. Ga je bijvoorbeeld voor een Volkswagen Golf, een Ford Focus of wellicht een Renault Megane?

» Lees het volledige bericht