Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.3 / 10 (38)

Kubieke meter berekenen

Wil je de kubieke meter berekenen, gebruik dan onze eenvoudige tool om je berekening snel te maken lees meer

Andere bezoekers berekenden ook:

Kubieke meter berekenen

Kubieke meter berekenen gebruik je om de inhoud te berekenen. Hierbij kun je denken aan de kubieke meters voor je zwembad, woonkamer of om de inhoud van een doos te berekenen. Kubieke meter is niets meer dan het berekenen van de lengte x breedte x hoogte.

Voorbeeld kubieke meter berekenen

In onderstaande afbeelding geven wij een voorbeeld hoe de berekening wordt gemaakt. Hierbij gebruiken wij een doos om te laten zien hoe je dit zelf handmatig kunt berekenen.

Je meet allereerst de lengte, breedte en hoogte op. Dan vermeningvuldig je deze met elkaar (x) en je hebt je antwoord in m3. In onderstaand geval druk je deze uit in cm3.
Bereken kubieke meter
 

kubieke meters naar liters

1 kubieke meter (m3) is in totaal 1000 liter.

Nieuws over Kubieke meter

45 kubieke meter hulpgoederen aangekomen in Oekraïne

De steungroep Wachtebeke40oekraïne uit het Belgische Wachtebeke organiseerde de afgelopen weken een inzamelingsactie voor de inwoners van Nizhny, Oekraïne. Ook inwoners van Lochrist waren aanwezig. Afgelopen week is tot wel 45 kubieke meter aan hulpgoederen in containers bij omwonenden van Nizhny afgeleverd.

» Lees het volledige bericht
Storm neemt 1 miljoen kubieke meter zand mee

Storm Dieter heeft de afgelopen periode flink huisgehouden in België. De schade viel uiteindelijk mee, maar dat neemt niet weg dat de storm wel degelijk z’n stempel heeft gedrukt.

» Lees het volledige bericht