Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.3 / 10 (14)

Bedrag aflossing lening berekenen

Heb je een aflossingsvrije lening en wil je weten hoeveel jij maandelijks moet aflossen om voor een bepaalde tijd schuldvrij te zijn? Dat kan je gemakkelijk en snel berekenen met onze rekentool. De deadline voor een betaling komst soms eng dichtbij. Vooral de problemen die je kan krijgen bij het niet voldoen aan een schuld zijn vreselijk. Daarom bereken je hier snel wat je maandelijks opzij moet leggen om de lening af te betalen voor een bepaalde tijd. lees meer

Bedrag aflossing lening berekenen

Het nut van een aflossing berekenen

Doordat je weet wat je maandelijks opzij moet leggen voor het afbetalen van een lening voor een bepaalde tijd heb je meer grip op je financiële situatie. Op die manier kom je minder snel in andere schulden en blijf je schuldsanering vrij. Een faillissement heeft namelijk meerdere nadelen als je in de toekomst leningen wilt afsluiten. Doordat je bewezen hebt ooit eens niet aan die betalingen te hebben voldaan kan het lastig worden om een huis of auto te kopen met behulp van een lening.

Daarnaast kunnen huizen, auto’s en televisies in waarde verminderen nadat je ze hebt gekocht. Je wilt dan voordat ze waardeloos zijn de lening hebben terugbetaald, zodat je niet in de problemen komt als je auto verongelukt en total-loss wordt verklaart. Je voorkomt daarmee dat je geld uitgeeft voor een auto waarin je niet meer kan rijden of een televisie waar je niet meer naar kan kijken. Dan kan je een nieuwe auto of televisie kopen met een nieuwe lening.

Rente en de aflossing

Over een lening wordt rente betaald. Het is verstandig om de rente mee te nemen in de aflossing, zodat je schuld niet ondanks het aflossen oploopt. Op die manier betaal je jouw lening sneller af. Mocht je een tijd niet aan de aflossing kunnen voldoen, probeer dan in ieder geval de rente te betalen zodat de lening niet oploopt.

Aflossing berekenen

Het berekenen van de maandelijkse aflossing is erg simpel. Je deelt het openstaande geleende bedrag door het aantal maanden waarin je de lening volledig wil hebben afgelost. Dit laat je zien hoeveel aflossing je elke maand moet betalen. Je moet echter nog wel elke maand rente blijven betalen. Omdat de rente per maand verschilt laat onze reken tool zien hoeveel rente er in totaal nog moet worden betaald.

Nieuws over Bedrag aflossing lening

Aflossen van een lening interessant of toch niet?

Heb je een bestaande lening? Dan kan aflossen op dit moment juist heel verstandig zijn maar mogelijk ook minder interessant. Hoe dat kan lees je hieronder.

» Lees het volledige bericht
Europa gaat niet in op hulpverzoek Grieken

Griekenland probeerde aanspraak te maken op een bedrag van 1,2 miljard euro, dat eerder door de Europese landen opzij werd gezet om de Griekse banken te redden.

» Lees het volledige bericht