Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.3 / 10 (625)

m3 berekenen

Je wil de m3 berekenen? Bij m3 berekenen spreken we voornamelijk over de inhoud. Onderstaande berekentool kun je eenvoudig gebruiken om je berekening snel te maken. Wil je de berekening in CM berekenen, kies dan bij 10cm voor 0,1. (meter) lees meer

Andere bezoekers berekenden ook:

m3 berekenen

M3 = Lengte x breedte x HOOGTE

Wanneer je de m3 wilt berekenen, vermenigvuldig je de lengte x breedte x hoogte. Wanneer je de vierkante meter wilt weten, dan ga je naar de m2 berekening.

Voorbeeld m3 (KUBIEKE meter) berekening

In onderstaande afbeelding is de lengte 40cm, de breedte 30cm en de hoogte ook 30cm.
We gaan nu de berekening uitvoeren: Dus 40cm x 30cm x 30x = 36.000cm3.

m3 berekenen - voorbeeld

m3 naar liter

  • 1 M3 is hetzelfde als 1000 L (liter)
  • 1 DM3 is hetzelfde als 1 L (liter)

Handig om te weten bij m3.

m3 berekenen is altijd lastiger uit te rekenen dan m2 meter. Bij m3 gebruiken we vaak ook meer termen en worden deze bij sommige toepassingen ook anders uitgedrukt.
Hieronder nog even een aantal leuke feitjes:
  • Bij m3 spreken we ook wel van Kuub. Deze term wordt vaak gebruikt als je bijvoorbeeld grond/zand besteld.
  • 1 DM is 10cm x 10cm x 10cm

Nieuws over m3

Tips om je gasverbruik te verminderen

Wil je je gasverbruik verminderen en geld besparen op je energierekening? Lees dan snel verder voor handige tips en adviezen.

» Lees het volledige bericht
M3 Berekeningen voor Doe-het-zelvers

Als doe-het-zelver is het handig om te weten hoe je m3 berekeningen kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld de hoeveelheid zand berekenen die je nodig hebt voor het leggen van een terras of de benodigde inhoud van een zwembad. Ook bij het installeren van een airco of het bouwen van een woning is het belangrijk om de m3 berekeningen goed uit te voeren.

» Lees het volledige bericht
m³ berekenen is belangrijker dan je denkt

Je vraag je misschien af waarom je m³ moet berekenen en waarom dat handig is. Ten eerste is er natuurlijk de vraag: Wat is een kubieke meter? Zelfs als je dit leest, is het waarschijnlijk moeilijk om een goed beeld te krijgen van wat dit precies is. Want welke fysieke waarde of hoeveelheid vertegenwoordigt m³? Zelfs als je weet dat kubieke meters of m³ een eenheid van volume vertegenwoordigen in de natuurwetenschappen, kan het moeilijk zijn om je een kubieke meter voor te stellen. We beginnen daarom met wat geschiedenis.

» Lees het volledige bericht
Vijf kubieke meter sojaolie in het water: foutje bij het vullen van een tank

Kubieke meters berekenen valt niet mee. Als je bijvoorbeeld wilt berekenen hoeveel m3 olie er in het meertje is gelopen kan dat beter met onze online tool.

» Lees het volledige bericht
Samenwerking moet miljoen m3 aardgas per jaar besparen

Het project Warmtenet Hengelo moet jaarlijks 9.500 ton CO2-reductie op gaan leveren, door een miljoen kubieke meter (m3) aardgas te besparen. Dit lukt met twee buizen met een lengte van 290 meter tussen AkzoNobel via de Haaksbergerstraat naar Thales en het High Tech Systems Park.

» Lees het volledige bericht