Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.8 / 10 (115)

Eisprong berekenen

Wil je hier je eisprong berekenen, bijvoorbeeld omdat jullie al een tijdje proberen zwanger te worden? Rondom de eisprong ben je het meest vruchtbaar en is de kans daarom het grootst dat je daadwerkelijk zwanger zal worden. lees meer

Vul de datum van de eerste dag van de laatste menstruatie in (dag-maand-jaar).
De cycluslengte is het aantal dagen tussen je menstruatie in. Je begint hierbij te tellen vanaf de eerste dag van je menstruatie tot aan de dag voor je volgende menstruatie. Er kan sprake zijn van een onregelmatige cyclus, vul in dat geval de gemiddelde lengte van de laatste drie cycli in.

Vruchtbare dagen berekenen

Je kunt je eisprong berekenen om na te gaan wat voor jou de meest vruchtbare dagen zijn. Het is verstandig om hier rekening mee te houden wanneer je zwanger wilt worden en dit tot nu toe helaas niet gelukt is. Tijdens de eisprong zal de rijpe eicel de eierstok verlaten en is deze klaar om bevrucht te worden. Indien je ervoor zorgt dat op dat moment sperma in de baarmoeder aanwezig is, heb je de grootste kans op een bevruchting. Het is wat dat betreft niet vreemd dat veel vrouwen hun eisprong berekenen, wanneer het zwanger worden ze in eerste instantie niet meteen lukt.

Online indicatie

Je kunt je eisprong berekenen door uit te gaan van de menstruatiecyclus die je hebt. Het is verstandig om deze een tijdje bij te houden, zeker wanneer deze af en toe wat onregelmatig is. Des te beter je erin slaagt om je cyclus op te geven, des te beter het lukt om een goede berekening van je eisprong te maken. Heb je te maken met een onregelmatige cyclus? Dan kun je de eisprong berekenen door uit te gaan van de afgelopen drie cycli en daar het gemiddelde van te nemen, aangezien je dan de meeste kans hebt op succes.

Nieuws over Vruchtbare dagen

Eisprong tracken

De eisprong ook wel ovulatie genoemd, is een belangrijk onderdeel van de menstruatiecyclus van vrouwen. Het verwijst naar het moment waarop de eierstok een rijpe eicel vrijgeeft, die vervolgens klaar is om bevrucht te worden. De eisprong vindt meestal plaats halverwege de menstruatiecyclus, ongeveer 14 dagen voor het begin van de volgende menstruatie. In deze blog gaan we dieper in over informatie over de eisprong.

» Lees het volledige bericht
Online je cyclus berekenen

Je kunt als vrouw je cyclus berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wanneer je ongesteld zal worden, of om na te gaan wanneer je de meeste kans hebt om zwanger te raken. Houd er rekening mee dat je een regelmatige of een onregelmatige cyclus kunt hebben en dat deze lang of kort kan zijn.

» Lees het volledige bericht
De eisprong houdt vrouwen voor de gek bij het zoeken naar een man

De maandelijkse cyclus bij vrouwen heeft een grote invloed op de hormoonhuishouding en kan daarmee leiden tot een beïnvloeding van de voorkeur voor mannen. Tijdens de eisprong gaan vrouwen bijvoorbeeld hitsig op zoek naar een alfamannetje, terwijl ze de rest van de maand graag een lieve huisman zoeken.

» Lees het volledige bericht