Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.3 / 10 (1611)

Leeftijd berekenen

Wil je de leeftijd berekenen van een van je ouders, of wil je nagaan hoe oud de popsterren van dit moment zijn? Je kunt op basis van het geboortejaar vaak een aardige schatting doen, maar houd je ook rekening met het feit of ze al jarig geweest zijn, of dat ze dat nog moeten worden. De berekening houdt ook rekening met de schrikkeljaren, dus het antwoord is volledig en correct! lees meer

Voorbeeld invoer van datum: 1-9-1985

Bereken leeftijd

Leeftijd berekenen en daarvoor gebruik maken van een handige online tool? Je eigen leeftijd ken je waarschijnlijk wel uit je hoofd, maar hoe zit dat met die van je vrienden of die van je auto? Hou oud is de auto die je rijdt eigenlijk in dagen of in maanden en hoe lang zijn jullie al samen? Je kunt online de leeftijd berekenen of een periode tussen twee data berekenen. Aan de hand daarvan kun je op een leuke manier na gaan hoe oud je huisdier is of hoe lang jullie bepaalde spullen al hebben. Uiteraard kun je heel eenvoudig op basis van je geboortedatum de leeftijd berekenen, het is voldoende om de oude datum en de nieuwe datum naast elkaar te zetten.

Wij kunnen de leeftijd berekenen, aan de hand van een handige formule. Uiteraard houden we in de berekening rekening met bijvoorbeeld schrikkeljaren, die zorgen er immers voor dat de leeftijd in dagen net anders uit kan vallen dan je wellicht zou denken. Wil je weten hoeveel dagen je al oud bent? Je kunt je leeftijd niet zomaar vermenigvuldigen met 365 dagen, er zullen wellicht een aantal jaren tussen zitten die 366 dagen hadden. Dat betekent dat je ineens een paar dagen ouder kunt zijn of je wellicht al een week langer op aarde bent dan je in eerste instantie zou denken.


Bovendien is het de moeite waard om te berekenen hoe oud je eigen bent in maanden. Weet jij hoeveel maanden je er al bent of hoeveel weken dat zijn? Je kunt online de leeftijd berekenen in dagen, in weken en in maanden, net waar je benieuwd naar bent. Dat is natuurlijk altijd leuk wanneer je een feestje hebt en je de ander wilt verrassen of je gewoon eens wilt weten hoe oud je huisdier eigenlijk is. Weten wat de leeftijd van je hond of kat in maanden is, zodat je dat mooi kunt vergelijken met mensenjaren? Je kunt online de leeftijd berekenen zonder dat je zelf met de getallen aan de slag hoeft, wij zorgen er met de tool voor dat dit op een heel eenvoudige manier in elkaar zit.

Berekenen tussen twee data

Wil je de leeftijd berekenen tussen twee data, bijvoorbeeld om na te gaan hoe lang het huidige kabinet al zit of hoe lang Willem Alexander de koning is van ons land? Je kunt de eerste datum invullen, net als de dag van vandaag of een andere datum in het verleden. Vervolgens kunnen wij de leeftijd berekenen, we berekenen de periode die er inmiddels is verstreken. Benieuwd hoeveel weken Willen Alexander al koning is van ons land of hoeveel maanden hij er inmiddels op heeft zitten? De kans is groot dat je dat niet zomaar uit je hoofd kunt berekenen, wij maken het je met de online berekening graag gemakkelijk. Je kunt de leeftijd berekenen van allerlei personen en situaties, je kunt zelfs eenvoudig nagaan hoe lang Nederland al bestaat of hoe lang de familie inmiddels bestaat. Alles wat je daarvoor nodig hebt is een eerste datum en die van vandaag, wij doen de rest voor je.

Wij houden rekening met de eventuele schrikkeljaren en zorgen er op die manier voor dat je op het juiste aantal dagen, maanden of jaren uitkomt. Uiteraard zorgen we ervoor dat we de leeftijd netjes op een paar cijfers achter de komma afronden. Op die manier weet je precies of je er alweer bijna een maand op hebt zitten of dat die pas net is aangebroken. De leeftijd berekenen was nog nooit zo gemakkelijk, wij zorgen ervoor dat je eenvoudig na kunt gaan hoe oud je in dagen of in maanden bent.

Leeftijd berekenen in dagen

Kun jij je leeftijd berekenen in dagen of in weken, weet jij precies hoe lang je hier al bent? Stel dat je bijvoorbeeld 30 jaar oud bent, hoeveel dagen zijn dat eigenlijk? Wij kunnen de leeftijd berekenen en je de uitkomst in dagen bieden, zodat je dat eenvoudig na kunt gaan. Deze zullen we in ieder geval alvast aan je verklappen, in dat geval ben je bijna 11.000 dagen oud. Het gaat om 10.957 dagen, een behoorlijke tijd als je het ons vraagt. Benieuwd wat daarbij hoort aan weken en aan maanden? Het gaat om iets meer dan 1.565 weken, waarvan je een groot aantal weken waarschijnlijk vanaf maandag tot en met vrijdag hard aan het werk bent geweest of op school hebt gezeten.

Ben je inmiddels al 70 jaar oud? Dan heb je er al veel meer dagen op zitten. Wij kunnen ook in dat geval je leeftijd berekenen en zorgen voor de uitkomst in dagen of in weken. Wist je bijvoorbeeld dat je dan al ruim meer dan 25.000 dagen hebt gehad? Het gaat bij 70 jaar in totaal om 25.567 dagen. Dat staat gelijk aan iets meer dan 3.652 weken. Wat dat betreft heb je er behoorlijk wat levenservaring op zitten.

Leeftijd berekenen in dagen

Hoeveel jaar moet je worden om 1.000 maanden te kunnen leven? Je kunt online je leeftijd berekenen en nagaan hoeveel maanden je leeft, zodat je ook eenvoudig na kunt gaan hoe oud je moet worden om dat te bereiken. Uiteraard hebben wij de berekening van de leeftijd alvast voor je gemaakt. Om de leeftijd van 1.000 maanden te bereiken dien je ruim 83 jaar oud te worden, het gaat om 83,34 jaar. Dat betekent tegelijkertijd dat je al 30.438 dagen hebt gehad en ruim 4.348 weken. Uiteraard kun je ook andere berekeningen van je leeftijd maken, bijvoorbeeld om na te gaan wat je moet doen om 1.000 weken vol te maken of ervoor te zorgen dat je 25.000 dagen op aarde bent.

Je kunt verschillende leeftijden berekenen om eens wat anders te kunnen vieren dan bijvoorbeeld alleen je verjaardag. Is het immers niet net zo leuk om iedere 1.000 dagen te vieren en er na 1.000 weken of uiteindelijk 1.000 maanden voor te zorgen dat je een groot feest kunt vieren? Het zijn net zo goed mijlpalen als onze verjaardag, wij stellen voor regelmatig je leeftijd te berekenen en vaker een feestje te vieren.

Leeftijd berekenen in maanden

Je kunt je leeftijd berekenen in maanden, daarnaast kun je natuurlijk een aantal leuke andere dingen berekenen. Wil je bijvoorbeeld weten hoeveel maanden je al aan het werk bent? Ben je bijvoorbeeld in 1972 gestart met werken en ben je in februari 2016 benieuwd hoeveel maanden je er dan al op hebt zitten? Het zal je wellicht verbazen, maar je bent dan al 520 maanden bezig met het opbouwen van een mooie loopbaan. Je kunt de leeftijd berekenen van jezelf of van bepaalde spullen, daarnaast kun je de periode tussen twee data berekenen om na te gaan hoe lang je eigenlijk al aan de slag bent.

Heb je een eigen bedrag en weet je dat je een paar jaar bestaat of dat je al ruim meer dan 10 jaar mee gaat? Je kunt online berekenen wat de leeftijd is van je bedrijf in dagen, in weken of in maanden. Aan de hand daarvan kun je zelf berekenen hoeveel weken je er al week in, week uit voor zorgt dat je het beste levert voor je klanten. Je kunt online eenvoudig de leeftijd berekenen van wat je maar wilt, wij zorgen ervoor dat het voldoende is om de verschillende data in te voeren.

Je leeftijd berekenen is niet moeilijk, wij zorgen er met de berekening voor dat je daar gemakkelijk mee uit de voeten kunt. Uiteraard kun je de gegevens vervolgens ook gemakkelijk weer aanpassen, om ervoor te zorgen dat je een andere berekening kunt maken. We maken het je graag gemakkelijk en zorgen er met de uitkomst voor dat je direct weet om hoeveel dagen, weken en maanden het gaat. Wil je de leeftijd berekenen en daarmee iemand anders verrassen of er zelf voor zorgen dat je wat leuke kennis op kunt doen? Je leeftijd berekenen kan heel praktisch zijn of kan een leuk resultaat opleveren.

Leeftijd berekenen in maanden

De leeftijd berekenen van je huisdier? Houd er rekening mee dat een maand voor een hond of een kat iets anders is dan voor een mens. Je kunt daardoor bijvoorbeeld een mooie leeftijd in maanden of in weken vieren, zodat je hond de waardering krijgt die hij of zij verdient. Je kunt online je eigen leeftijd berekenen, die van je hond en die van de spullen waarvan je wilt weten hoe oud ze zijn. Je kunt er alle kanten mee op, wij maken onze leeftijdstool graag zo gemakkelijk mogelijk zodat je er direct mee aan de slag kunt.

Nieuws over Bereken leeftijd

Leeftijdsladder: Wat mag je doen vanaf welke leeftijd? (t/m 18)

Naast deze rechten staat in de wet wat kinderen en jongeren op een bepaalde leeftijd mogen of moeten doen. Bijvoorbeeld vanaf welke leeftijd je mag werken of wanneer je een bromfietsrijbewijs kunt halen. Bekijk de leeftijdsladder om te zien wat kinderen kunnen, of soms moeten! – vanaf een bepaalde leeftijd.

» Lees het volledige bericht
Weetjes over ouder worden

Veel mensen zien alleen de negatieve kant van ouder worden zoals rimpels. Ja er zitten negatieve aan verbonden maar ook positieve dingen, maar ook dingen die je niet wist. In deze blog gaan wij weetjes vertellen die jij niet wist over het ouder worden.

» Lees het volledige bericht
Ruim 11.000 mensen jarig op schrikkeldag

2020 is een schrikkeljaar. Dit houdt in dat dit jaar geen 365, maar 366 dagen telt. Deze extra dag wordt een schrikkeldag genoemd. Een schrikkeldag komt een keer in de vier jaar voor en valt altijd op 29 februari.

» Lees het volledige bericht
Spits op leeftijd bij Mexico scoort weer

Mexico heeft eindelijk weer een spits binnen het voetbalelftal die weet hoe hij doelpunten moet maken. Het gaat om Oribe Peralta, een spits van 30 jaar die 1,77 meter meet en 73 kilogram weegt.

» Lees het volledige bericht