Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.2 / 10 (388)

Kilogram naar pond

Met deze rekentool kun je in een paar seconden kilogram (kg) naar pond (lbs) of andersom omrekenen! Vul in het lege invoerveld het aantal kilogram/pond dat je wilt omrekenen in en kies vervolgens wat je wilt uitrekenen. Als je dat eenmaal gedaan hebt, druk dan op de knop 'bereken nu'. Makkelijk toch! lees meer

Vul in hoeveel kilogram/pond je naar pond/kilogram wilt omrekenen.

Kilogram naar pond omrekenen

Het omrekenen van kilogram naar pond zo makkelijk mogelijk maken? Met onze handige tool hoef je zelf niet aan de slag met de juiste conversie- en omrekenwaarden. In plaats daarvan kun je invoeren om hoeveel kilogram het gaat, om uit te rekenen hoeveel pond je ervan van (nodig) hebt. En wil je de berekening andersom maken? Dat is net zo eenvoudig, omdat je de tool natuurlijk in de beide richtingen kunt gebruiken.

Het omrekenen van kilogram naar pond en andersom is interessant, omdat die laatste een belangrijke traditionele waarde is als het gaat om gewichten. De pond werd over heel de wereld gebruikt, al is dat tegenwoordig niet meer zo gebruikelijk. Bovendien ontstonden er behoorlijke verschillen tussen de betekenissen van een pond, waardoor het lastig bleek om hier mee te blijven werken.


Een pond (afkorting lbs) is een oude massa eenheid en wordt in buitenland veel gebruikt. Het staat gelijk aan 453,59237 gram. In Nederland is de pond niet wettelijk omschreven hoe zwaar het is. Dus wij gaan uit van de Engelse pond.

Pond naar kg

Wil je omrekenen van pond naar kg? Het is dan eerst belangrijk om vast te stellen wat een pond eigenlijk is. In Nederland gaat dat niet meer, omdat het geen officiële eenheid meer is. Sinds de afschaffing daarvan maken we er officieel geen gebruik meer van. Het is daardoor ook niet meer vastgesteld om welk gewicht het gaat, anders dan bij de slager waar we uitgaan van een halve kilo.

In Engeland is de pond nog wel vastgelegd, waardoor het mogelijk is om daar vanuit te gaan. Houd er rekening mee dat de pond daar wordt afgekort als ‘lbs’. Het is een eenheid die nog op verschillende manieren wordt gebruikt, anders dan hoe we dat hier in Nederland doen.

Een pond (lbs) staat gelijk aan 453,59237 gram. Dat is minder dan de 500 gram die wij bij de slager gebruiken, waardoor ook het omrekenen iets minder makkelijk is. Het is niet voldoende om het aantal kilo’s maal twee te doen. In plaats daarvan vraagt de berekening om een meer nauwkeurige omzetting, waarvoor we een handige tool hebben ontwikkeld.

Wil je een waarde omrekenen van pond naar kg, bijvoorbeeld om vanuit de Engelse hoeveelheden om te kunnen rekenen naar ons eigen stelsel in kilogrammen? Op het moment dat het gaat om bijvoorbeeld 6 Engelse pond kun je met onze tool berekenen dat het gaat om 2,72 kilo. Dat is een berekening die je lastig uit het hoofd kunt maken. In plaats daarvan is het verstandiger om gebruik te maken van de handige tool die er beschikbaar is. Uiteraard kun je ook andersom de berekening maken, van kg naar pond (lbs). Op die manier ben je altijd snel op de hoogte van het gewicht, zowel in pond zoals ze daar in Engeland mee werken als in kg zoals we daar hier gebruik van maken.

KG naar LBS omrekenen

Wil je een waarde omrekenen van kg naar lbs? Het is de berekening van kilogram naar pond, die je kunt maken op het moment dat je de Engelse waarde nodig hebt van een gewicht. Dit is nog gebruikelijk bij bijvoorbeeld het handelen in goud of in andere grondstoffen, waarbij het Engelse systeem een belangrijke rol speelt. Dit is de tegenhanger van het metrische systeem, zoals we daar onder andere in Nederland gebruik van maken.

Weet je het aantal kilogrammen van een bepaalde hoeveelheid, maar weet je niet goed om hoeveel lbs het gaat? Dit kun je eenvoudig omrekenen, met de tool die we daarvoor hebben ontwikkeld. Bovendien kun je op die manier berekeningen maken naar dram (dr), grain (gr), ounce (oz) of stone (st). Je kunt de waarden net als de pond (lbs) tegen in Engeland en ook in de Verenigde Staten. Het kan soms verwarrend werken om hoeveel gewicht het precies gaat, vooral als je niet gewend bent om daar mee te werken.

Ben je benieuwd naar de verschillende gewichten op basis van 1 kilogram? We zetten de diverse waarden voor je op een rij:

• Dram (dr): 564.38
• Grain (gr): 15432
• Ounce (oz): 35.274
• Pond (lbs): 2.2046
• Stone (st): 0.15747

Uiteraard is het ook mogelijk om een kilogram om te rekenen naar een aantal andere waarden in het metrische systeem. Het gaat dan bijvoorbeeld om de volgende waarden:

• Gram: 1000.0 (kilogram naar gram omrekenen en andersom)
• Ton: 0.0010000 (ton naar kilogram omrekenen en andersom)
• Newton (op aarde): 9.8067 (kilonewton naar kilogram omrekenen en andersom)
• Karaat: 5000.0 (karaat naar kilogram omrekenen en andersom)

Met de verschillende waarden zorg je er altijd voor dat je precies weet om hoeveel gewicht het gaat. Wij maken het je met de tool eenvoudig om een omzetting te doen, in het bijzonder wanneer het gaat om ponden en om kilogrammen. Je kunt in de beide richtingen omzettingen doen, zodat je precies weet hoeveel lbs het is in kilogrammen en om hoeveel kg het gaat als je weet hoeveel pond het is.

Omreken lbs

Benieuwd wanneer je het omrekenen van lbs naar kilogrammen en andersom nog nodig hebt, aan de hand van het gebruik daarvan? Het is een eenvoudig van massa, die bekend staat als 500 gram in Nederland. De Engelse pond heeft een ander gewicht, waardoor het belangrijk is om daar altijd goed op te letten.

Als we hier spreken over de pond gaat het om de lbs, waarmee we spreken over de Engelse pond. Daarvoor geldt officieel de afkorting lb, die komt van Libra Pound. Tegenwoordig is ‘lbs’ gebruikelijk, ook al is het officieel niet juist om de meervoudsvorm te gebruiken.

Lbs komen we onder andere tegen bij bokswedstrijden, als het gewicht van de deelnemers wordt omgeroepen of bepaald. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te spreken van de categorie voor zwaargewichten, waarbij er wordt uitgegaan van 200 lb(s). Dit staat gelijk aan ongeveer 91 kilogram, waar we binnen het Metrische systeem mee werken.

Let op: er wordt ook nog gebruik gemaakt van een medicinaal pond. Dit staat voor ongeveer 375 gram, waardoor de waarde anders is dan bij de Engelse pond die we voor andere doeleinden gebruiken.

Het is bij het omrekenen van ponden, pounds en lb of lbs altijd belangrijk om goed te kijken naar de precieze waarde die er wordt bedoeld. Alleen als het gaat om de Engelse pond is het mogelijk om daarvoor gebruik te maken van onze tool. Die is erop ingericht voor het berekenen van lbs naar kg en andersom, bijvoorbeeld als je op basis van het aantal kilogrammen wilt weten hoeveel pond het is.

Het omrekenen van lbs en kg is eenvoudig, dankzij de tool die we daarvoor hebben ontwikkeld. Het is voldoende om aan te geven welke waarde hetgeen heeft dat je wilt omrekenen. Vervolgens hoef je alleen maar aan te geven of je wilt weten hoeveel kilogram of hoeveel pond het is. Wij zorgen er binnen enkele seconden voor dat je de berekening of omrekening hebt gemaakt.

Pond naar kg omrekenen

Wil je omrekenen van kilogram naar pond of juist van lbs naar kg? We zetten een aantal voorbeelden voor je op een rij, aan de hand waarvan je een beter beeld krijgt van de uitkomst die je kunt verwachten. Je kunt die voorbeelden gebruiken om na te gaan of je de berekening op de goede manier hebt gebruikt, of dat er sprake is van een uitkomst die je niet had verwacht.

Kg naar Pond
Kg Pond
1 kg 2,2046 pond
2 kg 4,4092 pond
3 kg 6,6138 pond
5 kg 11,023 pond
10 kg 22,046 pond
20 kg 44,092 pond
50 kg 110,23 pond
100 kg 220,46 pond
500 kg 1102,30 pond
1000 kg 2204,60 pond
10000 kg 22046 pond
100000 220460 pond
   

Pond naar Kg
1 pond = 0,453597024 kg
2 pond = 0,907194049 kg
3 pond = 1,360791073 kg
5 pond = 2,267985122 kg
10 pond = 4,535970244 kg
20 pond = 9,071940488 kg
50 pond = 22,67985122 kg
100 pond = 45,35970244 kg
200 pond = 90,71940488 kg
500 pond = 226,7985122 kg
1000 pond = 453,5970244 kg
10000 pond = 4535,970244 kg
100000 pond = 45359,70244 kg
     

Zoals je merkt loopt het aantal ponden sneller op dan het aantal kilogrammen. Dat heeft te maken met de verhouding tussen de beiden. Met onze tool kun je zowel de kleine als de grote hoeveelheden omrekenen. En gaat het om 1,45 kilo of wellicht om 6,57 pond? Dat is geen probleem, we maken de berekening zowel voor complete als voor gebroken getallen. Wat dat betreft kun je iedere hoeveelheid eenvoudig omrekenen, zonder dat je daarvoor gebruik hoeft te maken van lastige formules.

En ben je wel benieuwd naar de formule die we gebruiken in de tool? Het omrekenen van kilogram naar pond doen we aan de hand van de volgende formule:
pond (lbs) = kilogram x 2,2046

En wil je andersom weten hoe we de berekening maken van pond naar kilogram? Daarvoor gebruiken we de volgende formule:
kilogram (kg) = pond / 2,2046

Wij zorgen ervoor dat we de juiste berekening voor je uitvoeren, aan de hand van het type berekening dat je wilt maken. Dat is de makkelijkste manier om uit te komen op de waarde die je zoekt. Dat is handig als je wilt weten hoeveel kilogram je in handen hebt of hoe je in het buitenland zorgt voor het juiste aantal ponden.

Metrisch en Imperiaal stelsel

Benieuwd waarom we wereldwijd nog steeds werken met zowel kilogrammen als ponden? Het heeft te maken met het metrische en imperiale stelsel. Het metrische stelsel is gebruikelijk in Nederland en eigenlijk heel Europa. We meten in meters en in kilogrammen. Daarnaast gebruiken we centimeters en bijvoorbeeld kilometers, net als grammen en tonnen. Het is een eenheid waar we door de jaren heen goed aan gewend zijn, waardoor we in de meeste gevallen niet anders meer weten. Bovendien is het ook buiten Europa een belangrijke standaard, waardoor je daar op allerlei plekken goed gebruik van kunt maken.

Daarnaast is er het Imperiale stelsel. Dit stelsel wordt gebruikt in bijvoorbeeld Engeland en ook in de Verenigde Staten. Het gaat daar om ponden in plaats van kilogrammen, net als om ounces en bijvoorbeeld drams. Bovendien meten ze er niet in meters en in kilometers, maar in foot en bijvoorbeeld in mijlen. Daarnaast meten ze in inches en andere maten die we hier niet goed kennen, waardoor er sprake is van een aantal verschillen.

Wij helpen je met het omzetten van kilogrammen naar ponden en andersom. En op die manier zorgen we er ook voor dat je andere conversies kunt maken tussen de beide stelsels. We maken het je met de tool graag eenvoudig om van pond naar kg te komen, net als van kilogram naar lbs.

Nederlandse en Vlaamse ponden

Het Nederlandse pond stond bijvoorbeeld gelijk aan 480 gram, terwijl het Vlaamse pond ongeveer 433 gram woog. In de loop der tijd ontstonden er nog meer verschillen, zelfs binnen Nederland en Vlaanderen. Een pond in Amsterdam had daardoor een ander gewicht dan in Gorinchem en in Gent. Dat maakte het een stuk lastiger om met elkaar te handelen. Het was niet altijd goed duidelijk welke eenheid er werd gebruikt, waardoor verschillende partijen het niet goed met elkaar eens konden worden.

Met name voor de handel in grondstoffen is het belangrijk om uit te kunnen gaan van dezelfde eenheden en waarden. Alleen op die manier is er sprake van eerlijke handel, waarbij het gewicht voor alle partijden op dezelfde manier duidelijk is.

Huidig gebruik van de pond

Uiteindelijk heeft men besloten om de pond te relateren aan kilogrammen, om daar altijd op dezelfde manier mee te kunnen werken. Dit gebeurde in de 19e eeuw, waardoor de pond inmiddels een rijke historie heeft. Door het gewicht van de pond te standaardiseren werd het mogelijk om hier zowel in Nederland, in Vlaanderen als in de rest van de wereld gebruik van te maken. In 1869 ging men nog een stap verder, door het gebruik van de pond als gewichtseenheid definitief af te schaffen. Vanaf dat moment zijn we alleen nog maar gebruik gaan maken van kilogrammen. Toch is het ook vandaag de dag nog populair om het gewicht om te rekenen, iets waarvoor we een handige tool hebben ontwikkeld.

De pond is al in 1869 afgeschaft, maar wordt ook vandaag de dag nog gebruikt in onze taal. We doen dat bijvoorbeeld bij de slager, waar we aangeven hoeveel gehakt of ander vlees we willen bestellen. De pond die we dan bedoelen staat gelijk aan 500 gram, een halve kilo. Dit is in die zin niet meer te vergelijken met de traditionele pond waarvan sprake was. In plaats daarvan hebben we het op een andere manier in onze taal opgenomen, iets waar we internationaal geen gebruik meer van kunnen maken.

Veel verwarring bij de betekenis van pond

Er ontstaat altijd erg veel verwarring wanneer mensen over pond beginnen te praten. Dit komt omdat pond veel verschillende betekenissen heeft. Zoals we hierboven beschreven werd pond eerder ook gebruikt in Nederland voordat we massaal de kilogram gingen gebruiken. Dit was niet de enige betekenis. Pond staat ook bekend als een valuta die gebruikt wordt in Engeland en nog veel meer landen zoals Egypte, Libanon, Syrië, Sudan en Zuid-Sudan en Gibraltar. Dat verklaard dan ook wel de vele verwarring die bij mensen ontstaat als het woord pond voorbij komt. Het is dan ook erg belangrijk dat je goed oplet over welke pond het gaat. Een leuk feitje over de valuta’s is dat ze allemaal de naam van hun land gebruiken. Zo heet het in Egypte “Egyptische pond” en in Gibraltar “Gibraltar pond”. Verder kun je deze valuta’s best makkelijk uit elkaar houden. Dit kan je doen door naar de ISO-4217-code te kijken. Er worden namelijk altijd twee letters gebruikt die in de naam van het land zitten. Bij Egypte is deze code EGP, De EG komen dan ook van Egypte en als we naar de munteenheid van Gibraltar kijken zien we ook weer dat de eerste twee letters terugkomen in de ISDO 4217-code.

Pond teken

Zoals we hierboven zeiden ontstaat er heel vaak verwarring bij de verschillende betekenissen die pond heeft. Hierdoor kan het ook lastig zijn om de tekens te onthouden. Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk. De pond van massa heeft eigenlijk geen teken. Hier wordt de afkorting Lbs namelijk voor gebruikt. Bij de valuta is dat wel iets anders. Het valutateken is namelijk £. Als je heel goed kijkt zie je ook dat in dit symbool de letter L te zien is. De betekenis hierachter is dat het de eerste letter is van het Libra. Libra is het Latijnse woord wat ook pond betekent.

Nieuws over Kilogram naar pond omrekenen

Nederlanders eten ongeveer pond meer vlees dan jaar eerder

Nederlanders zijn voor het eerst in 9 jaar tijd weer meer vlees gaan eten. Het gaat om een toename van iets meer dan een pond, die daarmee niet bijzonder schokkend is. Wat wel opvalt is dat de vleesconsumptie juist af leek te nemen.

» Lees het volledige bericht
100 kilo blockchain-koffie naar Nederland

Fairfood maakt zich sterk voor een meer duurzaam bedrijfsleven. Vanuit die filosofie heeft men besloten om 100 kilogram blockchain-koffie te importeren naar Nederland. Die technologie maakt de productieketen veel beter inzichtelijk.

» Lees het volledige bericht