Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
? / 10 (0)

Ons naar karaat omrekenen

Met deze rekentool kun je heel erg makkelijk het aantal ons of karaat (cd) omrekenen. Hiervoor hoef je echt bijna niks te doen! Wat je moet doen is het volgende: Vul het aantal kilogram of karaat in in het invoerveld, klik aan wat je wilt berekenen en druk op de knop ''bereken nu''. Nu staat in een oogwenk het juiste antwoord al voor je klaar! lees meer

Vul in hoeveel ons/karaat je naar karaat/ons wilt omrekenen.

Ons naar karaat omrekenen

Wil je vandaag iets nieuws leren? Dan ben je hier op de juiste plek, want wij leggen je uit hoe je de berekeningen zelf kunt maken! Het aantal ons x 500 = het aantal karaat.

Als je karaat naar ons wil omrekenen, dan moet je precies het omgekeerde doen. De formule gaat als volgt Het aantal karaat ÷ 500 = het aantal ons. Ons advies is om toch onze rekentool te gebruiken, zodat je altijd het correcte antwoord krijgt!

Een karaat (afkorting cd) is een massa eenheid. Karaat wordt gebruikt bij edelstenen, zoals saffier om de massa aan te tonen. 1 karaat is gelijk aan 0,2 gram.

 
 
Een ons is hetzelfde als hectogram en is ook gelijk aan 100 gram. Ons wordt in veel landen gebruikt maar in een aantal landen zit er een andere waarde aan ons. Bijvoorbeeld in het Brits-Amerikaans maatsysteem is het ongeveer 28,35 gram, in Frankrijk is het 30.59 gram en in China is het 50 gram.