Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.4 / 10 (742)

BMI berekenen kind

Om de BMI voor een kind te berekenen heb je rekening te ouden met een aantal factoren. Bij deze berekening krijg je ook terug gekoppeld wat het ideale streefgewicht van een kind is, zodat je een duidelijk beeld voor ogen hebt wat qua aantal kilo's normaal is of niet normaal. lees meer

Vul hier het gewicht in kilogram in.
Vul hier de lengte in centimeters in.
Andere bezoekers berekenden ook:

BMI berekenen kind

Het BMI van een kind is van belang om in de gaten te houden. Je doet er verstandig aan om met enige regelmatig het BMI te berekenen. BMI staat voor Body Mass Index en geeft een indicatie van de verhouding lengte en gewicht. Het is van belang dat kinderen niet te dik worden, aangezien dit op termijn tot vervelende klachten kan leiden.

BMI berekenen kind

BMI voor kinderen berekenen

Je kunt op deze pagina het BMI voor kinderen berekenen, dit kost slechts een minuut van je tijd. De waarden die gebruikt worden op deze pagina zijn wetenschappelijk onderbouwd en komen af van de website Voedingscentrum.nl 

Te hoog BMI bij kinderen

Is er sprake van een te hoog BMI bij kinderen? Zodra de score oploopt is het verstandig om contact op te nemen met een (huis)arts of specialist. Tot die tijd is het verstandig om meer water te drinken in plaats van frisdrank of sap en aan te sturen op wat meer beweging voor je kleine. Ook is het leuk om samen met de kinderen gezonde snacks en/of lunches te maken, zodat ze ook ervaren hoe leuk en lekker dit kan zijn. En natuulijk last but not least..... laat de tablet en computer wat vaker uit en kies er in plaats daarvan voor om samen naar buiten te gaan. Op die manier kun je het BMI bij kinderen gebruiken om een gezond gewicht in de gaten te houden.
 

Nieuws over BMI kind

Cijfers overgewicht bij kinderen

Uit cijfers van de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor blijkt dat het percentage kinderen en jongeren met overgewicht in Nederland alarmerend stijgt.

» Lees het volledige bericht
Gemeente trekt miljoen euro uit om Utrechtse kinderen gezonder te maken en te houden

De gemeente Utrecht investeert in 2024 één miljoen euro om kinderen te helpen een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Het geld wordt gebruikt om gezonde lunches en voedingsvoorlichting op scholen te geven, ouderbetrokkenheid te stimuleren en kinderen actief te houden.

» Lees het volledige bericht
Heeft mijn kind een gezond BMI?

Wilt u weten of uw kind gezond is? De BMI (body mass index) vertelt erover. De BMI wordt op dezelfde manier berekend als voor volwassenen. Alleen de limieten voor ondergewicht, gezond gewicht en (ernstig) overgewicht zijn anders dan voor volwassenen. Bovendien verschillen deze limieten afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en zijn ze verschillend voor jongens en meisjes. Als u bovenstaande BMI-calculator invult, krijgt u direct advies voor uw kind. De BMI-meter is bedoeld voor kinderen vanaf 2 jaar.

» Lees het volledige bericht
De BMI en je Kind: wat je moet weten

In de huidige cultuur kan gewicht een gevoelig onderwerp zijn, vooral voor kinderen en tieners. Beslissen hoe gewichtsproblemen bij jongeren moeten worden aangepakt, verdient zorgvuldige aandacht en de Body mass index (BMI) is een manier om na te gaan of jouw kind een gewichtsprobleem heeft. Het is belangrijk om daar al snel naar te kijken gezien overgewicht ernstige en levenslange gevolgen kan hebben. Let er wel op dat de BMI een indicator is en dat je het als richtlijn kan gebruiken om te bepalen of je kind snel af moet vallen.

» Lees het volledige bericht
Te hoog BMI bij een kind kan wijzen op een ziekte

Steeds meer kinderen hebben te maken met overgewicht. Hun BMI is te hoog, wat wijst op een ongezonde levensstijl. Niet altijd meteen schokkend of levensbedreigend, maar er zijn ook uitzonderingen.

» Lees het volledige bericht
Gezond vetpercentage van belang voor opgroeien kinderen

Het is voor opgroeiende kinderen van groot belang dat zij een gezond vetpercentage hebben. Kinderen hebben meer essentiële (onverzadigde) vetten nodig dan volwassenen, omdat zij over het algemeen wat meer in beweging zijn.

» Lees het volledige bericht