Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
10 / 10 (1)

Omzetduur berekenen

De omzetduur geeft aan de tijd die nodig is om de gemiddelde voorraad eenmalig om te zetten in geld. Bereken hieronder hoeveel dagen de omzetduur is. lees meer

De gemiddelde inkoopwaarde van voorraad in euor's.
Geef hier het bedrag aan inkoopwaarde van de omzet aan.

Omzetduur berekenen

De omzetduur berekenen? Het geeft de periode aan die je nodig hebt om de gemiddelde voorraad te verkopen. Een lage omzetduur geeft aan dat de voorraad er snel doorheen is, terwijl een lange duur er juist op wijst dat die relatief lang blijft liggen.

Let op: de omzetduur kan betrekking hebben op meer dan de voorraad. Het is ook gebruikelijk om deze snelheid te berekenen voor de debiteuren, de crediteuren of het totale vermogen.

De formule en definitie voor de omzetduur worden vaak gebruikt om de omloopsnelheid van de voorraad te berekenen. Onze online tool is geschikt voor de verschillende berekeningen, zodat je belangrijke kengetallen kunt berekenen.

Omzetduur berekenen: definitie en uitleg

Wil je de omzetduur berekenen? Aan de hand daarvan kun je nagaan hoe efficiënt je het beschikbare vermogen gebruikt. Des te hoger de snelheid (en korter de omlooptijd), des te efficiënter je gebruik maakt van het vermogen. Blijkt de omzetduur lang te zijn? Dan zit er relatief veel vermogen in de voorraad. Door de snelheid te verhogen kun je het vermogen snelle vrijmaken, om andere investeringen te doen.

Met de formule voor de omzetduur kun je berekenen hoeveel ruimte er is om vermogen vrij te maken, door de omloopsnelheid te verhogen. Vanuit de definitie en formule ontdek je eenvoudig of er meer kansen binnen je bedrijf liggen.

Formule voor de omzetduur: online berekenen

Ken je zelf de formule voor de omzetduur niet, maar wil je die wel graag online berekenen? Maak gebruik van onze online tool. Op basis van de definitie en de belangrijke formule, zodat je eenvoudig een goede berekening kunt maken. Bereken online de omzetduur en ontdek hoe efficiënt jij omgaat met het vermogen binnen je onderneming.