Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
? / 10 (0)

Pond naar microgram omrekenen

Met deze rekentool kun je heel makkelijk pond (lbs) naar microgram (mcg) of andersom omrekenen! Vul in het lege invoerveld het aantal pond/microgram dat je wilt omrekenen in en kies vervolgens wat je wilt uitrekenen. Als je dat eenmaal gedaan hebt, druk dan op de knop 'bereken nu'. lees meer

Vul in hoeveel pond/microgram je naar microgram/pond wilt omrekenen.

Pond naar microgram en andersom omrekenen

Wij leggen hier met formules uit hoe je dit kunt omrekenen! Als je pond (lbs) naar microgram (mcg) wil omrekenen dan gaat de formule als volgt, het aantal pond vermenigvuldigen met 453.592.370 is het aantal microgram.

Of wil je microgram (mcg) naar pond (lbs) omrekenen? Dan doe je het zo: Het aantal microgram delen door 453.592.370 is het aantal pond. Je kan snel de fout in gaan dus gebruik voor de zekerheid onze rekentool voor altijd het correcte antwoord.

Een pond (afkorting lbs) is een oude massa eenheid en wordt in buitenland veel gebruikt. Het staat gelijk aan 453.592,37 gram. In Nederland is de pond niet wettelijk omschreven hoe zwaar het is. Dus wij gaan uit van de Engelse pond.

Microgram is een massa eenheid en het is gelijk aan 0,000001 gram. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om het gewicht van lichte dingen aan te geven, zoals het gewicht van medicijnen.