Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.6 / 10 (28)

omrekenen ton naar gram

Deze rekentool heel makkelijk te gebruiken je hoeft alleen het aantal ton (t) of gram (g) in te vullen en dat kun je kiezen in de menu recht van het invoerveld. Druk dan op de knop en dan wordt het omgerekend naar de juist waarde. lees meer

Vul in hoeveel ton/gram je naar gram/ton wilt omrekenen.

ton (t) naar gram (g) omrekenen en andersom

Heb je geen idee hoe je zelf ton (t) naar gram (g) omrekent? Geen probleem want wij leggen je hier uit hoe je dat doet. Het aantal ton (t) vermenigvuldigen met 1.000.000 en dan heb je het omgerekend naar gram (g).

Als je gram (g) naar ton (t) wilt omrekenen dan moet je het omgekeerde doen. Het aantal gram (g) delen door 10.000 en dan heb je het in ton (t).

Eén ton is hetzelfde als 1.000 kilogram. Ton wordt bijvoorbeeld gebruikt op verkeersborden om een verbod aan te geven voor het inrijden als je totaal gewicht zwaarder is dan het aantal ton dat wordt aangegeven op de verkeersbord.

Eén gram is één duizendste van een kilogram. Het woord gram komt van het Latijnse woord gramma. Gram is tot de dag van vandaag het meest gebruikte eenheid voor voedingsetiketten. Op de afbeelding hieronder kun je zien dat alles wordt aangegeven met gram.