Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9 / 10 (215)

Gram naar milligram

Op deze pagina helpt onze rekentool je bij het omrekenen van het gewenste aantal gram (g) of milligram (mg). Het enige wat je hoeft te doen is het aantal in te vullen in het invoerveld, in te stellen welk van de twee je wilt berekenen en op de knop ''bereken nu'' te drukken! Even wachten... En de rekentool heeft het antwoord al voor je berekend! lees meer

Vul in hoeveel gram/milligram je naar milligram/gram wilt omrekenen.

Gram naar ml

Ben jij nou ook zo niewusgierig hoe deze bereking precies in elkaar zit? Het is gelukkig niet zo moeilijk! 

Wil je het aantal miligram (mg) berekenen? Vermenigvuldig dan het aantal gram (g) met 1000 en je hebt het antwoord! Best wel simpel toch!

Of wil je juist weten hoe je milligram (mg) naar gram (g) omrekent? Dit is heel makkelijk, want het is gewoon het omgekeerde van hierboven! Het aantal milligram deel je namelijk door 1000 om het aantal gram te krijgen.

Eén gram is éénduizendste van een kilogram (0,001 kilogram). Het woord gram komt van het Latijnse woord gramma. Gram is tot op de dag van vandaag de meest gebruikte massa eenheid voor voedingsetiketten. Op de afbeelding hieronder kun je zien dat bijna overal de eenheid 'gram (g)' wordt gebruikt.


 
Eén milligram (mg) is gelijk aan 0,001 gram. Milligram wordt gebruikt om het gewicht van lichtwegende objecten aan te duiden, zoals het gewicht van medicijnen.