Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.6 / 10 (10)

Ha naar cm2 omrekenen

Wil jij ha naar cm² omrekenen, maar kan het jou niet snel genoeg? Geen probleem, wij rekenen het vliegensvlug voor je uit met behulp van onze rekentool. De enige twee dingen die je hoeft te doen zijn het aantal hectare in te vullen in het invoerveld hieronder en op de knop te drukken. De rekentool doet de rest voor je! Heel handig dus! lees meer

Vul hier het aantal hectare in dat je wilt omrekenen naar vierkante centimeter.

Hectare (ha) naar vierkante centimeter (cm²) omrekenen

Wil je weten hoe onze rekentool nou eigenlijk hecaters (ha) omrekent naar vierkante centimeters (cm²)? Wij leggen het je uit! Om het aantal cm² te krijgen, vermenigvuldigt onze rekentool het aantal ha met 100.000.000. Dus de formule gaat als volgt: Cm² = ha x 1.000.000.000.
Tip: Kijk eens of je het snapt en probeer het zelf! Check daarna of je het antwoord goed had met behulp van onze rekentool.

Eén vierkante centimeter (cm²) is een oppervlakte-eenheid. Het is een oppervlakte van een vierkant met zijden van 1 centimeter lang en 1 centimeter breed. In 1 dm² passen wel 100 vierkanten van 1 cm². Dit laten we je zien in de afbeelding hieronder. Tel het aantal vierkantjes maar eens als je het niet gelooft!