Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.7 / 10 (33)

BMI berekenen meisjes

Het BMI bij meisjes geeft een goede indicatie van het vetpercentage en de mate waarin er sprake is van een gezond gewicht. Wanneer een meisje te dik is zal dat blijken uit het BMI en is het verstandig om actie te ondernemen. Meisjes mogen iets meer vet hebben dan jongens, al is het verschil kleiner dan bij volwassen vrouwen ten opzichte van mannen. lees meer

Vul hier het gewicht in kilogram in.
Vul hier de lengte in centimeters in.
Andere bezoekers berekenden ook:

BMI meisjes berekenen

Je kunt online het BMI bij meisjes berekenen, je hoeft daarvoor geen afspraak te maken bij de huisarts of een specialist. Het is in plaats daarvan voldoende om aan te geven dat het gaat om een meisje. Vervolgens kun je het gewicht, de lengte en de exacte leeftijd invoeren. Aan de hand daarvan volgt er een berekening en een BMI-score. De juiste score is afhankelijk van de excacte leeftijd. De juiste BMI waarden vind je nadat je de berekening hebt gedaan.

BMI berekenen meisjes

Te hoog BMI bij meisjes

Een te hoog BMI bij meisjes kan ertoe leiden dat ze hier op termijn last van zal krijgen, dus probeer dat zoveel mogelijk te voorkomen. Probeer goed op het eten en drinken van je dochter te letten en stuur eventueel aan op wat meer beweging in de vorm van buitenspelen of sporten. Op die manier kun je het BMI bij meisjes zelf omlaag brengen. Is er sprake van een te hoge BMI score? Dan kun je het best contact opnemen met een huisarts of diëtiste om dit te laten controleren en om hier wat aan te kunnen doen.