Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.4 / 10 (45)

dl naar cm3 omrekenen

Hier kun je dl naar cm³ en andersom omrekenen! Vul eerst in het lege tekstvak het aantal dl/cm³ dat je wilt omrekenen in. Kies daarna in het menu naast het tekstvak welke eenheid je wilt omrekenen. Druk vervolgens op de knop onder het tekstvak en onze rekentool zal het vliegensvlug voor je omrekenen! lees meer

Vul in hoeveel dl/cm³ je naar cm³/dl wilt omrekenen.

Deciliter naar kubieke centimeter omrekenen en andersom

Weet je niet hoe je zelf deciliter (dl) naar kubieke centimeter (cm³) omrekent? Geen probleem! Hier leggen wij het je uit! Om het aantal kubieke centimeter uit te rekenen, vermenigvuldig je het aantal deciliter met 100.

Of weet je niet hoe je kubieke centimeter naar deciliter omrekent? Lees dan verder. Als je  het aantal kubieke centimeter deelt door 100, reken je het aantal deciliter uit.

Een deciliter (dl) is een volume-eenheid en een deciliter is één tiende van één liter. Om een beeld te krijgen hoeveel dit nu ongeveer is, kun je eventueel denken een espresso kopje met koffie erin. Dit is ongeveer 1 deciliter.


Een kubieke centimeter (cm³) is een inhoudsmaat, die ook wel afgekort wordt als CC (afkorting in het Engels). Een kubieke centimeter staat gelijk aan de inhoud van een kubus van 1 centimeter lang, 1 centimeter breed, 1 centimeter hoog. CC wordt ook gebruikt in de geneeskunde om bijvoorbeeld aan te geven hoeveel bloed er moet worden afgenomen.