Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.9 / 10 (15)

Netto winst berekenen

Je hebt een eigen onderneming en wilt weten wat je nettowinst is. Dan komt daar nogal wat bij kijken. Veel ondernemingen kiezen er voor om een boekhouder in dienst te nemen die deze ingewikkelde berekeningen doet. Maar natuurlijk wil je ook zelf wel eens iets berekenen of nakijken. Berekenen.nl maakt het je graag makkelijk met een berekentool. Je kunt zo eenvoudig en snel jouw nettowinst berekenen. lees meer

Vul hier de brutowinst van je bedrijf in. De brutowinst = omzet - inkoopwaarde. 
Vul hier alle bedrijfskosten in. Bedrijfskosten = productiekosten + bedrijfsvoering. 

Netto winst berekenen

Wat is je nettowinst?

Nettowinst is het uiteindelijke bedrag dat overblijft voor een ondernemer. De nettowinst is het bedrag nadat alle kosten van uw bedrijf betaald zijn. Je berekent de nettowinst door de bedrijfskosten van de brutowinst af te trekken. De brutowinst is de omzet van je bedrijf min de inkoopkosten van je product of diensten. De bedrijfskosten kunnen van alles zijn. Denk aan de kosten van machines, productiekosten, administratiekosten maar ook kosten voor huisvesting van je bedrijf. Als al deze kosten van je brutowinst af zijn, dan houd je de nettowinst over.

Nettowinst berekenen

Het berekenen van je nettowinst kan erg ingewikkeld zijn. Hoe groter uw bedrijf is, hoe ingewikkelder de berekening. Je moet namelijk alle inkomsten en uitgaven op een rijtje hebben voor de berekening. Let er wel op dat je altijd bedragen zonder btw gebruikt voor het berekenen van je nettowinst. De btw is immers niet van jezelf, maar moet afgedragen worden aan de belastingdienst. Met al deze gegevens bij de hand kun je met de tool op Berekenen.nl snel de berekening uit laten voeren. Let er wel op dat het altijd verstandig is om een berekening te laten narekenen.

Formule nettowinst berekenen

Nettowinst = brutowinst - bedrijfskosten

Stel je brutowint is €10.000 en je bedrijfskosten (alle kosten die je maakt voor productie maar ook voor bedrijfsvoering) bedragen €5.000 dan is je nettowinst  €10.000 - €5.000 = €5.000.

Nieuws over Netto winst

Wat is omzet, winst en cashflow?

In het bedrijfsleven hoor je veel mensen praten over omzet, winst en cashflow, maar wat is het eigenlijk? Veel mensen halen dit dan ook voor door de war. Wij vertellen je daarom precies wat omzet, winst en cashflow is.

ยป Lees het volledige bericht