Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.3 / 10 (778)

Inhoud berekenen

Wil je de inhoud berekenen van een bepaalde kubus of van een doos, of ben je bijvoorbeeld benieuwd naar de inhoud van je woning? Je kunt dit berekenen aan de hand van de formules die hiervoor bestaan, maar het is veel gemakkelijker om dit gewoon online te doen. Je krijgt zowel de inhoud in liters te zien als de inhoud per kubieke meter (m3). lees meer

Vul hier de hoogte in van het object waarvan je de inhoud wilt berekenen. In sommige gevallen kun je ook spreken van diepte. Als het bijvoorbeeld gaat om de inhoud van een zwembad. 

Inhoud berekenen

De inhoud berekenen van een bepaalde doos, je woning of een andere verpakking? Je kunt online de inhoud berekenen aan de hand van de lengte, de breedte en de hoogte. We maken het je online graag gemakkelijk, zodat je daar zelf geen formules bij nodig hebt. Het is in plaats daarvan voldoende om de verschillende maten op te meten of die af te lezen uit de plattegrond of bouwtekening die je er wellicht bij hebt.

Houd er rekening mee dat er in plaats van de hoogte ook sprake kan zijn van de diepte. In dat geval kun je de inhoud berekenen aan de hand van de lengte, de breedte en de diepte.


DE LENGTE, BREEDTE EN HOOGTE

De lengte, de breedte en de hoogte of de diepte van een verpakking, een doos of van de ruimte in je woning bepalen de inhoud daarvan. Houd er rekening mee dat een klein verschil in bijvoorbeeld de lengte gemakkelijk kan leiden tot een groot verschil aan inhoud. We zullen dat laten zien aan de hand van een voorbeeld.

Wil je de inhoud berekenen van de woonkamer? Indien die bijvoorbeeld 5 meter lang, 4 meter breed en 2,6 meter hoog is volgt daar een inhoud uit van 52 kubieke meter. Zou de woonkamer 1 meter breder zijn? Dan gaat het om 65 kubieke meter. Dat betekent dat de woonkamer 25% groter wordt van een enkele meter meer aan breedte. Het is daarom de moeite waard om de inhoud te berekenen van de verschillende kamers en die goed te vergelijken met die van bijvoorbeeld andere woningen.
inhoud berekenen

IN CENTIMETERS OF METERS

Je kunt de inhoud berekenen aan de hand van centimeters of meters, je hebt daarin de volledige vrijheid. Sterker nog, je hebt online de mogelijkheid om aan de hand van afmetingen in centimeters toe te rekenen naar de inhoud in meters. Weet je bijvoorbeeld dat de woonkamer 550 centimeter lang is, 425 centimeter breed is en 240 centimeter hoog is? Je hebt uiteindelijk weinig aan een inhoud in vierkante centimeters, waardoor je online eenvoudig kunt berekenen wat de inhoud in vierkante meters is.

Wil je de inhoud berekenen van een verhuisdoos, een andere doos of bijvoorbeeld een bepaalde bak? De kans is groot dat je daarvoor de afmetingen in centimeters zal gebruiken. De berekening werkt dan uiteraard op dezelfde manier. We rapporteren je opnieuw de afmetingen in centimeters, zodat je aan de hand daarvan na kunt gaan wat de inhoud is. Je kunt de inhoud van verschillende afmetingen berekenen. Je kunt online de inhoud berekenen om na te gaan welke doos of verpakking je het meeste volume in liter of m3 op zal leveren.

KUBIEKE METERS NAAR LITERS

Houd er rekening mee dat we de tool gebruiken om je de inhoud in liters aan te geven. Een inhoud van 1000 liter is hetzelfde als 1 kubieke meter (m3) inhoud. Is er dus sprake van 50.000 liter aan inhoud? Dat staat gelijk aan 50 kubieke meter, bijvoorbeeld op basis van een ruimte die 5 meter lang, 5 meter breed en 2 meter hoog is.

 

Nieuws over Inhoud

Inhoud berekenen van het huis: interessant bij WOZ-bezwaar

De inhoud berekenen van een huis: het is heel interessant tijdens een WOZ-bezwaar. Blijkt de woning minder inhoud te hebben dan aangegeven? Dan is dat direct van invloed op de waarde, waardoor die lager uit zou kunnen vallen.

» Lees het volledige bericht
Duindorp pakt record grootste brandstapel: meeste inhoud

De Haagse wijk Duindorp is erin geslaagd om het wereldrecord voor de grootste brandstapel binnen te halen. Volgens de organisatie was er sprake van een ‘beestenstapel’, om een geweldig vreugdevuur te bouwen dat vanaf grote afstand te zien was. De totale stapel was goed voor 9700 m3. Dat is bijna 10.000 kubieke meter: een enorme inhoud die in vlammen opging.

» Lees het volledige bericht
Tiguan Allspace biedt een enorme inhoud: ruimte op wielen

De Volkswagen Tiguan Allspace is met recht een ruime auto. Een zeer ruime auto, waarin de boodschappen van meerdere gezinnen zonder problemen mee kunnen. Of de sporttassen van een heel voetbalteam, net als de halve woningraad tijdens een vakantie.

» Lees het volledige bericht
Kluis met inhoud gestolen uit een woning in Winterswijk

In Winterwijk hebben dieven hun slag weten te slaan door een kluis met inhoud uit een woning te stelen. Volgens een agent gaat het om een behoorlijke kluis, die uit de woning is ontvreemd.

» Lees het volledige bericht
Volkswagen Passat biedt uitgebreide inhoud achterin

De nieuwe Volkswagen Passat maakt gebruik van mooie LED-achterlichten en is tevens leverbaar met LED-hoofdverlichting. Daarnaast komen er een aantal nieuwe motoren beschikbaar, waardoor de auto bovendien op een heel zuinige manier om zal gaan met brandstof en niet teveel CO2 uit zal stoten.

» Lees het volledige bericht