Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9 / 10 (31)

Omrekenen gram naar microgram

Bij deze rekentool kun je gemakkelijk gram (g) naar microgram (mcg) en andersom omrekenen! Het gaat vliegensvlug en is erg simpel. Vul in het invoerveld het aantal gram of microgram in, stel dat in wat je precies wilt berekenen en druk vervolgens op de knop ''bereken nu''! Binnen een seconde staat het antwoord voor je klaar. lees meer

Vul in hoeveel gram/microgram je naar microgram/gram wilt omrekenen.

Omrekenen gram naar microgram en andersom

Heb je geen flauw idee hoe onze reken tool gram (g) naar microgram (mcg) omrekent? Het zit namelijk zo. Het aantal gram vermenigvuldigen met 1.000.000 en je hebt het in microgram.

Maar als je microgram naar gram wil omrekenen moet je het andersom doen. Het aantal microgram delen door 1.000.000 voor het aantal gram.

Eén gram is gelijk aan 0,001 kilogram. Het woord gram komt van het Latijnse woord gramma. Gram is de meest gebruikte eenheid voor voedingsetiketten, bijvoorbeeld om aan te geven hoeveel gram suiker er in een product zit.

Microgram is een massa eenheid en het is gelijk aan 0,000001 gram. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om het gewicht van lichte dingen aan te geven, zoals het gewicht van medicijnen.