Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.5 / 10 (615)

omrekenen ton naar kilogram

Deze rekentool is super handig en makkelijk te gebruiken! Je kunt allerlei eenheden omrekenen. Op de pagina kun je het aantal ton (t) of het aantal kilogram (kg) omrekenen. Wat je moet doen is het volgende: Vul het aantal ton of kilogram in, geef aan wat je wilt omrekenen, en druk op de knop! Binnen een seconde rekent de tool voor je uit wat het precieze antwoord is. Rekenen is nog nooit zo 'easy' geweest! lees meer

Vul in hoeveel ton/kilogram je naar kilogram/ton wilt omrekenen.

ton (t) naar kilogram (kg) omrekenen en andersom

Hoe gaat de berekening nou eigenlijk? Wil jij weten hoe je het aantal ton of kilogram zelf omrekent? Wij leggen het je uit! 

Om het aantal kilogram (kg) te krijgen, vermenigvuldig dan het aantal ton (t) met 1.000. Als je het aantal ton (t) wilt berekenen, is het precies het omgekeerde! Dan moet je namelijk het aantal kilogram (kg) delen door 1.000 om juiste antwoord in ton (t) te krijgen. 

Eén kilogram is gelijk aan 1000 gram. Sinds 1889 wordt kilogram gebruikt om de massa van objecten aan te geven. Hedendaags wordt kilogram nog steeds volop gebruikt om gewichten aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan je eigen gewicht, het gewicht van etenswaren (zoals een pak suiker of rijst), of de gewichten tijdens het fitnessen.
 


Eén ton is hetzelfde als 1.000 kilogram. Ton wordt bijvoorbeeld gebruikt op verkeersborden. Als er op een verkeersbord een aantal in ton aangegeven staat, betekent dit dat je niet verder mag rijden als je totale gewicht zwaarder is dan wat aangegeven staat op het bord. Dit heeft meestal betrekking op vrachtwagens die helemaal volgeladen zijn met vracht.