Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.3 / 10 (18)

IBAN berekenen

We kunnen per 1 augustus 2014 alleen nog maar betalen op basis van een IBAN rekeningnummer. Ken je dit rekeningnummer nog niet uit je hoofd, bereken dan hieronder je IBAN rekeningnummer. Je kunt je huidige rekeningnummer invoeren en aangeven via welke bank je bankiert en je krijgt je nieuwe IBAN rekeningnummer. lees meer

IBAN berekenen

Wil je je IBAN berekenen of omrekenen, bijvoorbeeld omdat je een bedrag naar het buitenland wilt overmaken? In Nederland kunnen we per 1 augustus 2014 alleen nog maar betalen op basis van een IBAN rekeningnummer. Dit maakt onderdeel uit van SEPA, een Europees plan waarmee we toewerken naar één betalingssysteem binnen de eurozone.

IBAN OMREKENEN

Je kunt hier op Berekenen.nl je IBAN omrekenen door alleen je huidige rekeningnummer in te voeren. Je kunt dit volkomen veilig doen, aangezien we dit nummer uitsluitend gebruiken om je IBAN weer te geven. Je zal merken dat je binnen je IBAN ook je huidige rekeningnummer terug zal zien, al is er daarnaast sprake van een stukje extra code. Het gaat onder andere om de landcode (NL) en de code van je bank. Deze gegevens zorgen ervoor dat het internationaal gemakkelijker wordt om betalingen uit te voeren, iets waar vooral bedrijven voordeel bij hebben. Je kunt zelf je IBAN berekenen om deze aan de anderen door te geven

.IBAN omrekenen

Internationale betalingen (IBAN)

Je kunt je IBAN berekenen op het moment dat je je rekeningnummer door wenst te geven aan een ander, maar je kunt ook een IBAN berekenen door een ander oud rekeningnummer, waarnaar je geld wilt overmaken. De meeste banken zetten de oude nummers automatisch om naar een IBAN, maar indien jouw bank dit niet doet kun je deze zelf berekenen. Je kunt daarnaast je IBAN berekenen om deze de komende tijd uit je hoofd te leren, zodat je ook in je hoofd over kunt stappen op het nieuwe systeem.


 

Nieuws over IBAN

Wat is een IBAN nummer?

Als je vaak te maken hebt met het overschrijven van geld dan weet jij natuurlijk wat de term IBAN inhoudt. Is dit nu niet het geval? Dan geven wij antwoord op de vragen ‘Wat is een IBAN nummer?’ & ‘Welke landen gebruiken een IBAN nummer?’

» Lees het volledige bericht
Nieuwe IBAN regels voor 2020

Dit jaar is er een einde gekomen aan de centrale toewijzing van unieke tien-cijferige nummers voor de bankrekening. Gebruik jij je IBAN al?

» Lees het volledige bericht
IBAN berekenen of een Tikkie: technologie maakt het makkelijk

Een IBAN berekenen? Net zo makkelijk als een Tikkie versturen en daarmee helemaal in lijn met het moderne bankieren. Voorheen moest iedereen z’n rekeningnummer onthouden en een acceptgiro gebruiken om geld over te maken. Door de jaren heen is de financiële sector behoorlijk slimmer en sneller geworden.

» Lees het volledige bericht
Bedrijven krijgen toegang tot IBAN-rekeningen van klanten

Er gaan een paar dingen veranderen rondom de bankrekening. Al langere tijd proberen bedrijven toegang te krijgen tot de gegevens daarop. Dat is tot nu toe steeds tegengehouden, maar het lijkt erop dat de IBAN-informatie nu wel degelijk toegankelijk gaat worden.

» Lees het volledige bericht
Nederland zal IBAN-naamcheck invoeren

Nederland zal binnenkort een IBAN-naamcheck in gaan voeren. Dit moet voorkomen dat er bedragen naar de verkeerde rekening worden overgemaakt.

» Lees het volledige bericht
Geld overmaken zonder IBAN-rekeningnummer

Verschillende banken ontwikkelden de laatste tijd apps om het gemakkelijker te maken om geld over te maken. Een goed voorbeeld daarvan is Tikkie van ABN AMRO. De app is bedoeld om het gemakkelijker te maken geld van vrienden te ontvangen.

» Lees het volledige bericht
ECB wil betalingen naar telefoonnummer mogelijk maken

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft zich de kritiek over het onhandig lange IBAN-nummer aangetrokken, hier moet een alternatief voor gaan komen.

» Lees het volledige bericht
IBAN omrekenen niet overal veilig

Je IBAN omrekenen of berekenen is online niet overal veilig, daarvoor waarschuwt de Betaalvereniging Nederland.

» Lees het volledige bericht
IBAN blijkt achteraf onnodig lastig te onthouden

De meesten van ons zijn inmiddels gewend aan het feit dat we een IBAN-rekeningnummer gebruiken, maar dat betekent nog niet dat we deze uit ons hoofd kennen.

» Lees het volledige bericht
IBAN-nummer nog nauwelijks goed bekend bij veel Nederlanders

Je kunt zelf je IBAN berekenen om na te gaan welk rekeningnummer je op dient te geven wanneer iemand geld naar je wil overmaken. Dat moest al bij betalingen vanuit het buitenland, maar ook op nationaal niveau zullen we vanaf 1 augustus alleen nog maar gebruik maken van IBAN.

» Lees het volledige bericht