Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
10 / 10 (1)

Overbruggingsregeling berekenen

Heb je door de verhoging van de AOW leeftijd tijdelijk minder inkomen? Bijvoorbeeld omdat de VUT of vergelijkbare uitkering stopt, lager wordt of overgaat in een ouderdomspensioen vóórdat uw AOW-pensioen ingaat. Bereken dan hier of u recht heeft op een overbruggingsuitkering. lees meer

Andere bezoekers berekenden ook:

Overbruggingsregeling berekenen

Wil je een overbruggingsregeling berekenen of ben je benieuwd wanneer je daarvoor in aanmerking komt? Je kunt daar recht op hebben wanneer je al met de VUT of prepensioen bent gegaan en de AOW-uitkering vervolgens later ingaat dan je had verwacht. De overheid heeft besloten om de AOW-leeftijd op te gaan schroeven en die in de toekomst zelfs afhankelijk te maken van de leeftijdsverwachting. Je kunt online een overbruggingsregeling berekenen, om na te gaan of je daarvoor in aanmerking komt en wat er financieel mogelijk is.

Overbruggingsregeling bij AOW-gat

Je kunt gebruik maken van de overbruggingsregeling op het moment dat je al met de VUT of met prepensioen bent gegaan en je een relatief laag inkomen hebt. Daarnaast is het van belang om niet teveel vermogen tot je beschikking te hebben. Je kunt met onze rekenhulp eenvoudig berekenen of je in aanmerking komt voor de overbruggingsregeling en hoe hoog de uitkering zal zijn. Heb je recht op de overbruggingsregeling vanwege een AOW-gat? Je ontvangt dan bovendien automatisch een brief van de Sociale Verzekeringsbank om die aan te vragen. Je kunt online de overbruggingsregeling berekenen om alvast een idee te krijgen van de hoogte van de uitkering.

Overbruggingsregeling berekenen

Je kunt de overbruggingsregeling berekenen aan de hand van een aantal gegevens. Het is bijvoorbeeld van belang om de samenstelling van je huishouden door te geven, net als je geboortedatum en de ingang van de VUT-uitkering of het prepensioen waar je gebruik van maakt. Verder dien je het inkomen op te geven, net als je spaargeld of vermogen in box 3. Houd er rekening mee dat de berekening van de overbruggingsregeling net wat anders in elkaar zit voor zelfstandig ondernemers. Je kunt online de overbruggingsregeling berekenen, zodat je voor het aanvragen alvast goed op de hoogte bent van wat je kunt verwachten.