Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.3 / 10 (7)

Reisverzekering berekenen

Veilig op vakantie en toch besparen op je reisverzekering? In deze berekentool heb je keuze uit heel veel reisverzekeraars en kun je kiezen uit verschillende opties zoals, dekkingsgebied, wintersport ja/nee, annulleringsverzekering ja/nee etc. lees meer

Andere bezoekers berekenden ook:

Reisverzekering berekenen

Wil je een reisverzekering berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat het je kost dekking af te sluiten voor je bagage, voor contant geld dat je bij je hebt of de medische kosten waar je eventueel mee te maken kunt krijgen? Je kunt online je reisverzekering berekenen en nagaan tegen welk bedrag je de verschillende financiële risico’s af kunt dekken. Houd er rekening mee dat een avontuurlijke wintersportvakantie je over het algemeen meer zal kosten dan een voordelige reisverzekering waarmee je zorgt voor een dekking tegen de diefstal van contant geld uit je portemonnee.

Tijdelijke of doorlopende reisverzekering

Wil je een reisverzekering berekenen? Dan is het allereerst verstandig om goed te kijken naar het verschil tussen een tijdelijke en een doorlopende reisverzekering. Ga je eens per jaar op vakantie, doorgaans niet langer dan 21 dagen? Dan is het voordelig om een tijdelijke reisverzekering af te sluiten. Ga je meerdere keren per jaar op vakantie, of eenmalig langer dan 21 dagen? Dan kun je een doorlopende reisverzekering berekenen, aangezien dit in veel gevallen voordeliger zal zijn. Je betaalt het gehele jaar door premie, maar het totaal valt dan lager uit dan de eenmalige premie voor een individuele reis. Bovendien heb je geen omkijken meer naar het afsluiten hiervan.Geografische dekking

Je kunt een reisverzekering berekenen door daarnaast uit te gaan van het type dekking dat je wilt gebruiken. Je kunt hier inhoudelijk naar kijken, maar heb ook aandacht voor het geografische aspect. Ga je vaak buiten Europa op reis of op vakantie? Kies dan voor een reisverzekering met werelddekking, zodat je overal kunt rekenen op de dekking van je verzekeraar. Blijf je voornamelijk binnen Europa? Dan kun je de reisverzekering berekenen en specifiek kiezen voor Europa-dekking, om te voorkomen dat je betaalt voor dekking buiten Europa waar je geen gebruik van zal maken.

Online reisverzekering berekenen

Uiteraard kun je online je reisverzekering berekenen, onder andere bij de verschillende online verzekeraars die je graag op een voordelige manier van dienst zijn. Je betaalt slechts een paar euro per maand, waar je aan de andere kant een goede dekking voor terug zal krijgen. Je kunt veel van de administratieve zaken gewoon online regelen, waardoor je zelf de controle hebt over je reisverzekering. Je kunt zelf je reisverzekering berekenen om ervoor te zorgen dat je niet teveel betaalt en je toch met een gerust hart op reis kunt, om daar optimaal van te gaan genieten.

Nieuws over Reisverzekering

Is een reisverzekering het waard?

Niet iedereen denkt eraan voordat ze op reis gaan, maar een reisverzekering is altijd handig om af te sluiten voordat je op reis gaat. Een ongeluk zit in een klein hoekje en de kosten zonder reisverzekering kunnen hierdoor hoog oplopen.

» Lees het volledige bericht
Wat valt onder wintersportdekking?

Wintersport: voor velen één van de hoogtepunten van het jaar. Maar ook tijdens jouw wintersportvakantie kan er iets gebeuren waardoor jij voor onverwachte kosten komt te staan. Dan is het fijn als je verzekerd bent met bijvoorbeeld een doorlopende reisverzekering met wintersportdekking.

» Lees het volledige bericht
Is een verzekering voor wintersport echt nodig?

Waarom heb je nog extra wintersportdekking nodig? Het feit is dat je in de meeste gevallen niet goed verzekerd bent met alleen een reisverzekering en een zorgverzekering als je aan wintersport doet. Hoe zit dat eigenlijk?

» Lees het volledige bericht
Reisverzekering: wel of niet?

Wil je ook weten hoe je jouw reisverzekering kan berekenen. Bekijk al onze tips en bereken het zelf.

» Lees het volledige bericht
Is een reisverzekering tijdens wintersport noodzakelijk?

Het winterseizoen is weer begonnen en dat zorgt altijd voor heel erg veel vragen bij mensen. De mensen die voor de eerste keer op wintersport gaan vragen zich namelijk altijd af of een reisverzekering tijdens wintersport noodzakelijk is. Je leest het hier.

» Lees het volledige bericht
Zorgverzekering met negatief reisadvies

We weten allemaal dat de corona besmettingen elke dag weer oplopen. In Nederland is er dan ook weer sprake van een nieuwe lockdown, maar hoe zit het eigenlijk met je zorgverzekering wanneer je in een land bent met een negatief reisadvies? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
De voordelen van een doorlopende reisverzekering

Het maakt niet uit waar je op vakantie gaat, met een doorlopende reisverzekering ga je altijd goed verzekerd op reis. Maar wat zijn precies de voordelen van een doorlopende reisverzekering? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Wel of geen reisverzekering afsluiten?

Tijdens de corona periode hoor je veel mensen praten over verzekeringen, maar moet je nou wel of geen reisverzekering afsluiten?

» Lees het volledige bericht
Hoe werkt een reisverzekering?

De vakantie komt er weer aan dat betekent dat veel mensen weer op vakantie gaan. We moeten dan nog alleen even afwachten of de corona-maatregelen het toelaten maar we hebben goede hoop. Wanneer je aan een vakantie in het buitenland denk je ook al snel aan een reisverzekering, maar hoe werkt het precies en wat dekt deze verzekering allemaal? Wij vertellen je het.

» Lees het volledige bericht
Reisverzekering tijdens de corona crisis

Na afgelopen maandag zijn veel mensen vertrokken naar bijvoorbeeld Dubai. Terwijl we hier in een lock down zitten is het in andere landen wel mogelijk om te reizen. Daarom denken veel mensen aan een vakantie en zelf een vakantie te boeken in het buitenland. Daar komt ook een reis- en annuleringsverzekering bij kijken. Welke schade wordt gedekt tijdens deze tijd van corona?

» Lees het volledige bericht
Reisverzekering afsluiten bij Lufthansa

Lufthansa staat bekend als luchtvaartmaatschappij, maar wil zich ook gaan richten op reisverzekeringen. Het gaat om polissen, specifiek bedoeld voor schade door zonnebrand, vloeistof, kortsluiting en oververhitting.

» Lees het volledige bericht
Reisverzekering vergoedt slippers als de koffer kwijt raakt

De reisverzekering biedt dekking voor kwijtgeraakte koffers, waardoor je direct kunt rekenen op vergoeding van bijvoorbeeld de kosten voor slippers, ondergoed, een zwembroek en een t-shirt. Het gaat om de kosten voor noodzakelijke kleding, bijvoorbeeld wanneer je met een koffer reist en je in je handbagage alleen wat lectuur en apparatuur hebt zitten.

» Lees het volledige bericht
Welke dekking biedt de reisverzekering voor de auto over de grens?

De gemiddelde auto in Nederland komt niet veel verder dan het standaard woon-werkverkeer. Eén keer per jaar trekken we er echter flink op uit en rijden we bijvoorbeeld naar Zuid-Frankrijk, Spanje of Italië. Het is een flinke reis, waarbij er onderweg van alles kan gebeuren.

» Lees het volledige bericht
Reisverzekering in Nederland: is die van belang?

De reisverzekering vormt een logische keuze wanneer we de grens over gaan. Maar hoe zit dat eigenlijk als we in eigen land op vakantie gaan?

» Lees het volledige bericht
Een goede reisverzekering afsluiten voor de Olympische Spelen

Wat wordt er eigenlijk vergoed door de reisverzekering en heb je een goed beeld van de dekkingen die je nodig hebt binnen de annuleringsverzekering? Ook met een goede reisverzekering en annuleringsverzekering is het van belang om zelf goed op te blijven letten.

» Lees het volledige bericht
Scooter huren? Een reisverzekering alleen is niet voldoende

Lekker op vakantie en daar een scooter, een quad of een ander voertuig huren? Houd er rekening mee dat de reisverzekering daarvoor niet zomaar dekking biedt.

» Lees het volledige bericht
Doorlopende reisverzekering vraagt om afstemming op vakantie

De doorlopende reisverzekering is voor veel mensen een goede keuze. Het blijkt echter van belang om die per vakantie aan te passen aan het type reis dat er gemaakt zal worden.

» Lees het volledige bericht
Nederlanders zijn slecht op de hoogte van dekking reisverzekering

Nederlanders zijn gemiddeld genomen niet goed op de hoogte van wat een reisverzekering eigenlijk dekt. Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat vakantiegangers niet goed weten in welke gevallen ze kunnen rekenen op een vergoeding door hun reisverzekering.

» Lees het volledige bericht
Vergoedt de reisverzekering annulering vanwege het zikavirus?

Reis geboekt naar Zuid-Amerika of een ander land waar het zikavirus heerst? Het is een virus dat zich razendsnel verspreidt.

» Lees het volledige bericht
Valt off-piste skiën binnen de reisverzekering?

Ga je dit jaar op wintersport en kies je er regelmatig voor om off-piste te skiën? Dat kan grotere gevaren met zich meebrengen, maar zorgt er aan de andere kant ook voor dat je de mooiste routes kunt skiën.

» Lees het volledige bericht