Berekenen.nl
Geplaatst op 1 november

Vergoedt de inboedelverzekering bedorven eten na stroomuitval?

Het is nog maar de vraag of bedorven voeding vergoedt wordt na stroomuitval, aangezien een verzekeraar niet zomaar over zal gaan tot uitkering van de kosten door schade. Indien je langere tijd geen stroom hebt kun je daar echter niets aan doen, waardoor er bij grote problemen wel degelijk wat mogelijk is.

Duur van de stroomuitval en de inboedelverzekering

Het is voor een uitkering op basis van de inboedelverzekering van belang om rekening te houden met de duur van de stroomuitval. Indien de stroom even uitvalt is er over het algemeen geen sprake van schade, de koelkast blijft voldoende lang koud om de producten houdbaar te houden. Is er sprake van een stroomuitval gedurende 4 - 6 uur? Dan wordt het interessant, aangezien de meeste verzekeraars vanaf die periode overgaan tot uitkering van de schade. Dat betekent dat het mogelijk is om een beroep te doen op de inboedelverzekering, al is het natuurlijk altijd verstandig om de specifieke voorwaarden door te nemen.

Online inboedelverzekering berekenen

Kom je in je huidige voorwaarden geen of een andere dekking tegen? Het is de moeite waard om online een inboedelverzekering te berekenen. Je kunt de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken, om na te gaan waar je wel kunt rekenen op een vergoeding van de schade op het moment dat de stroom lange tijd uitvalt. De kosten kunnen aardig oplopen wanneer je een koelkast vol eten en drinken hebt liggen. Het is wat dat betreft de moeite waard om een inboedelverzekering te berekenen en na te gaan waar je het best terecht kunt in het geval van schade door stroomuitval.