Berekenen.nl
Geplaatst op 24 mei

Veel verzekerden vergeten onderverzekering inboedelverzekering te controleren

De inboedelverzekering dekt de financiële schade na brand, wateroverlast of andere problemen waardoor de inboedel verloren is gegaan of beschadigd is geraakt. Tenminste, als de dekking voldoende hoog is. Een groot risico met betrekking tot de inboedelverzekering is onderverzekering. Dit is het geval wanneer de verzekerde waarde bijvoorbeeld €40.000 bedraagt, terwijl de inboedel bij elkaar €50.000 waard blijkt. In dat geval was 80% van de waarde verzekerd. Een gloednieuwe bank van €2.000 wordt dan ook op basis van dat percentage vergoed. Dat betekent dat de verzekeraars slechts €1.600 uit zal keren in plaats van de volledige €2.000.

Nieuwe bank, televisie en een wasmachine

Veel mensen kopen regelmatig nieuwe spullen en zorgen er daarmee voor dat ze op een mooie nieuwe bank kunnen zitten of nieuwe apparatuur kunnen gebruiken. Dat is natuurlijk leuk en zal vaak een goede investering blijken, maar dit kan ook betekenen dat de waarde van de inboedel in huis flink oploopt. In dat geval is het verstandig om te controleren of de verzekerde waarde van de inboedelverzekering nog klopt. Je kunt dat zelf nagaan door de inboedelverzekering te berekenen en goed te letten op de verzekerde waarde binnen een polis.

Online inboedelverzekering berekenen

Je combineert op die manier het voorkomen van onderverzekering met de mogelijkheid om elders een goedkopere polis af te sluiten. In veel gevallen kunnen mensen besparen op hun inboedelverzekering, eventueel samen met de opstalverzekering. Er is dan sprake van een woonverzekering, die je zowel als geheel kunt berekenen als waarvoor je twee afzonderlijke berekeningen kunt maken. We maken het je graag eenvoudig en zorgen ervoor dat je kunt nagaan of je last hebt van onderverzekering. In dat geval is het verstandig om daar snel wat aan te doen, waardoor je bij schade netjes de verzekerde waarde uitgekeerd zal krijgen.