Berekenen.nl
Geplaatst op 18 september

Hoe verschilt de dekking van de inboedelverzekering en opstalverzekering?

De inboedelverzekering is er voor de dekking van de spullen in en om het huis (de inboedel), terwijl de dekking van de opstalverzekering er is voor de woning zelf. De opstalverzekering dekt bijvoorbeeld schade door brand, rook, roet, ontploffing, water en blikseminslag, maar ook die van inbraak en diefstal aan de vaste onderdelen van de woning.

Dekking van de inboedelverzekering

De dekking van de inboedelverzekering is grotendeels gelijk, al gaat het om de dekking van de spullen die je in en om het huis hebt staan. Je kunt rekening op dekking bij schade door brand, water, blikseminslag, ontploffing, inbraak en bijvoorbeeld storm of gewelddadige beroving. Het verschil in de dekking tussen de inboedelverzekering en de opstalverzekering zit wat dat betreft in de spullen die gedekt zijn. Het gaat bij de opstalverzekering om de muren, het dak en bijvoorbeeld de deuren en ramen van de woning. Bij de inboedelverzekering gaat het om de apparatuur, de meubels en andere spullen die je in en om het huis hebt staan.

Online inboedel- of opstalverzekering berekenen

Wil je een inboedel- of een opstalverzekering berekenen? Je kunt online zorgen voor een berekening, op basis van de waarde van je huis of de waarde van de spullen die je hebt staan. Je zorgt er daarmee voor dat je voor een paar euro per maand een polis af kunt sluiten, zodat je in het geval van schade in ieder geval niet ook nog eens een financiële klap krijgt. Je kunt online de inboedelverzekering of een opstalverzekering berekenen. Het is daarnaast de moeite waard om de combinatie daarvan als woonverzekering te berekenen. Op die manier krijg je een goed beeld van de polissen die er beschikbaar zijn en de premie die je daar per maand of per jaar voor betaalt.