Berekenen.nl
Geplaatst op 11 juni

Goede inboedelverzekering: vergelijk na een verhuizing

Een goede inboedelverzekering dekt de waarde van de inboedel, bijvoorbeeld bij schade door brand of water. Het is verstandig om de waarde van de inboedel regelmatig te (laten) berekenen, om te voorkomen dat er sprake is van onderverzekering. Met name tijdens een verhuizing is het interessant om de polis tegen het licht te houden. In sommige gevallen is het belangrijk om een nieuwe polis af te sluiten of is er een goedkopere inboedelverzekering beschikbaar. Het is dan zowel de moeite waard als eenvoudig om over te stappen.

Waarde van de inboedel

De inboedelverzekering dekt de waarde van de inboedel. Het is daarom van belang dat de dekking uitgebreid genoeg is. Na de aanschaf van een duur kunstwerk, een nieuwe televisie of een laptop kan het zijn dat de inboedel ineens flink meer waard is. Het is dan belangrijk om na te gaan of de verzekerde waarde nog voldoende hoog is. Bij een verzekerde waarde van €40.000 en een inboedel ter waarde van €50.000 is er bijvoorbeeld sprake van onderverzekering. Dat betekent dat 80% van de waarde verzekerd is. In het geval van schade zal de verzekeraar maximaal 80% van de geleden schade uitkeren. De rest is voor eigen rekening, waardoor het verstandiger is om de verzekerde waarde op voorhand te verhogen.

Inboedelverzekering vergelijken

Je kunt de inboedelverzekering vergelijken door die te berekenen. Dat kun je uiteraard doen wanneer je wilt, maar het is onder andere de moeite waard rondom een verhuizing. Dat is het moment dat er wellicht nieuwe inboedel bij komt en dat de waarde daarvan kan veranderen. Je kunt online de inboedelverzekering berekenen en nagaan welke alternatieven er beschikbaar zijn. Zelfs bij dezelfde waarde van de inboedel is het soms de moeite waard om over te stappen, bijvoorbeeld omdat de polis een stuk goedkoper kan en er voor een lagere premie toch een goede dekking beschikbaar is.