Berekenen.nl
Geplaatst op 24 augustus

Aansprakelijkheidsverzekering voor een ieder die op kamers gaat

Het is verstandig om na te denken over zowel de inboedelverzekering als de aansprakelijkheidsverzekering. Het risico is vrij klein, maar kosten zijn snel gemaakt. Indien het gaat om een studie of stage in het buitenland is het van belang om nog beter op te letten, in dat geval is er over het algemeen niet standaard sprake van dekking.

Eigen aansprakelijkheidsverzekering

In verschillende gevallen blijft de dekking van een aansprakelijkheidsverzekering gelden bij kinderen die niet meer thuis wonen, maar dat is niet altijd zo. Het is daarom verstandig om dit goed te controleren bij de verzekeraar. Indien ouders helemaal geen aansprakelijkheidsverzekering hebben kunnen jongeren die zelf afsluiten. Al vanaf een paar euro per maand zorgen zij er daarmee voor dat ze geen kosten hoeven te maken op het moment dat ze iemand anders schade berokkenen. Wanneer er wat omvalt of er iets wordt omgestoten door een huisdier is er dan niets aan de hand. Een prettig idee voor studenten die over het algemeen weinig tot geen spaargeld achter de hand hebben.

Aansprakelijkheidsverzekering berekenen

Uiteraard kun je online een aansprakelijkheidsverzekering berekenen, om na te gaan wat dit maandelijks zal gaan kosten. Het gaat veelal om slechts een paar euro per maand. Dat betekent een enkel biertje minder in de maand, waar aan de andere kant een grote mate van zekerheid voor terug komt. Vooral studenten die weinig buffers hebben doen er verstandig aan om zich op deze manier te verzekeren, of te controleren of ze binnen de dekking van hun ouders blijven vallen. Het online berekenen van een aansprakelijkheidsverzekering kost slechts enkele minuten tijd en is daarmee een waardevolle investering die zichzelf gemakkelijk terug zal betalen.