Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9 / 10 (38)

Aansprakelijkheidsverzekering berekenen

Wil je een aansprakelijkheidsverzekering berekenen? Het is een relatief voordelige verzekering van een paar euro per maand, die je aan de andere kant veel kosten kan besparen. Stoot je een dure vaas om, gooi je koffie over het tapijt of mors je eten op de bank? Dan kun je er met de aansprakelijkheidsverzekering voor zorgen dat je zelf niet op hoeft te draaien voor de kosten die flink op kunnen lopen. lees meer

Aansprakelijkheidsverzekering berekenen

Je kunt een aansprakelijkheidsverzekering berekenen om voordelig dekking af te sluiten voor schade die door jouw schuld ontstaat, waar je op grond van de wet aansprakelijk voor bent.

Dekking vergelijken

Je kunt een aansprakelijkheidsverzekering berekenen en de dekking vergelijken door goed te kijken wat de dekking precies inhoudt. Je bent in principe verzekert voor alle schade, mits de voorwaarden dit niet duidelijk uitsluiten. Het gaat bijvoorbeeld om schade aan andermans spullen, maar ook de persoon zelf. Houd er rekening dat materiële en immateriële schade binnen het gezin vaak niet tot de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering behoort.

Toepassing aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering is van toepassing op de verzekeringnemer, maar vaak ook op de andere leden van je gezin. Minderjarige kinderen zijn bijvoorbeeld altijd gratis meeverzekerd, ook als ze niet meer thuis wonen. Meerderjarige kinderen zijn meeverzekerd wanneer ze thuis wonen, of bij sommige verzekeraars ook wanneer ze vanwege hun studie op kamers zitten. Het is eventueel mogelijk om een alleenstaande verzekering af te sluiten, bijvoorbeeld wanneer je (nog) geen gezin hebt en je daar niet voor wilt betalen. De aansprakelijkheidsverzekering geldt ook voor logees en eventueel personeel dat je in huis hebt.

Aansprakelijkheidsverzekering berekenen en tips

Wil je een aansprakelijkheidsverzekering berekenen? Dit doe je heel eenvoudig online, zodat je een goed beeld krijgt van de premie waar je rekening mee dient te houden. Lees daarnaast de voorwaarden goed door om na te gaan hoe de dekking in elkaar zit en denk na over een eigen risico. Des te hoger het eigen risico, des te lager de premie, maar des te meer je zelf dient te betalen bij schade. De aansprakelijkheidsverzekering geldt niet voor schade die je aanricht tijdens het besturen van een motorvoertuig, daar heb je een WA autoverzekering, een WA motorverzekering of een vergelijkbare verzekering voor nodig.

Nieuws over Aansprakelijkheidsverzekering

Een bromfietsverzekering verzekeren: hier enkele tips

Heb je je rijbewijs voor de bromfiets gehaald? Dan is het natuurlijk tijd om daar optimaal van te kunnen genieten, en op zoek te gaan naar een bromfiets die bij jou past. Bij het aanschaffen van een bromfiets komen wel weer de nodige regelzaken om de hoek kijken. Zo moet je bijvoorbeeld verplicht een bromfietsverzekering afsluiten voordat je de weg op mag. Hieronder vertellen we je meer over hoe je de bromfietsverzekering kunt berekenen en het beste kunt afsluiten.

» Lees het volledige bericht
Moet je een aansprakelijkheidsverzekering hebben?

Je hoeft maar een seconde de andere kant op te kijken of er kan al wat gebeuren. Een ongelukje! Maar wat er in een paar seconden kan gebeuren, kan ook de rest van iemands leven bepalen. En ook dat van jouw, als jij aansprakelijk wordt gesteld. Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht? Wij leggen je uit hoe het zit.

» Lees het volledige bericht
Aansprakelijkheidsverzekering voor starters (studenten)

Als je op kamers gaat, is het verstandig om na te denken over zowel de inboedelverzekering als aansprakelijkheidsverzekering. Het risico is vrij klein, maar de kosten zijn snel gemaakt.

» Lees het volledige bericht
Is een aansprakelijkheidsverzekering belangrijk?

Je kan je overal wel tegen verzekeren maar is een aansprakelijkheidsverzekering echt zo belangrijk of is het eigenlijk helemaal niet zo belangrijk als men denkt. Wij zoeken het voor je uit. Je leest het hier.

» Lees het volledige bericht
Tips voor startende ZZP'ers

Als startende ZZP’er moet je altijd veel dingen regelen en op orde hebben. Op de standaardlijst staat meestal ook een beroepsaansprakelijkheid verzekering. Je hebt al een rechtsbijstandverzekering en een gewone aansprakelijkheidsverzekering. Maar is een BA dan nog wel zinvol?

» Lees het volledige bericht
Studerende kinderen vallen veelal onder de aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering vormt een voordelige verzekering, het kost je slechts een paar euro per maand. Je kunt daarmee rekenen op een dekking tegen de aansprakelijkheid die je hebt, wanneer je schade toebrengt aan anderen.

» Lees het volledige bericht
Premie aansprakelijkheidsverzekering in veel gevallen omhoog

De premie voor de aansprakelijkheidsverzekering gaat in een groot aantal gevallen omhoog. De verzekeraars geven aan meer inkomsten nodig te hebben, om aan de andere kant de schades uit te kunnen betalen.

» Lees het volledige bericht
Aansprakelijkheidsverzekering voor een ieder die op kamers gaat

Na de zomer gaat weer een grote groep jongeren op kamers. Hoe zit het met de aansprakelijkheidsverzekering in een studentenwoning?

» Lees het volledige bericht
Gemeente Haaksbergen wijst aansprakelijkheid voor tragisch ongeluk af

De gemeente Haaksbergen wijst de aansprakelijkheid voor het tragische ongeluk met de monstertruck af. De gemeente is volgens de eigen berichtgeving....

» Lees het volledige bericht
Groningen en Friesland sluiten meeste passende autoverzekeringen af

In Groningen en Friesland sluiten consumenten de meeste passende autoverzekeringen af. Dit betekent dat de autoverzekering aansluit bij de leeftijd en de waarde van de auto. Hierdoor kunnen consumenten ‘oververzekering’ voorkomen, iets waarvan in veel andere provincies veel sprake is. Met name de noordelijke provincies lijken zich goed bewust van de inhoudelijke dekking.

» Lees het volledige bericht