Berekenen.nl

Verzekeringen - alle berekeningen

Verzekeringen - informatie en tips

Wil je verzekeringen berekenen? Je kunt online eenvoudig nagaan welke premie je zal betalen, zodat je een beeld krijgt van de kosten. Vergelijk meerdere verzekeraars met elkaar en zorg ervoor dat je een scherpe premie betaalt, voor een goede dekking. Bereken de verzekeringen en zorg ervoor dat je geen dubbele dekkingen afsluit, door bijvoorbeeld je reisverzekering en zorgverzekering qua medische kosten goed naast elkaar te leggen. Je kunt online verzekeringen berekenen, zodat je daar een goed beeld van krijgt en je een scherpe premie voor een goede dekking betaalt.

Bereken hier je verzekeringen

Autoverzekering en inboedelverzekering berekenen

Je kunt onder andere je autoverzekering berekenen, bijvoorbeeld op het moment dat je een nieuwe auto koopt. In de meeste gevallen sluit je een verzekering af voor een periode van minimaal een jaar. Na die tijd kun je verzekeringen berekenen en wellicht overstappen om op de premie te besparen. Dit kan je gemakkelijk enkele tientjes tot honderden euro’s per jaar opleveren. Je kunt daarnaast je opstalverzekering of inboedelverzekering berekenen, net als bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering of en lijfrente. Je hebt verschillende mogelijkheden, terwijl de berekeningen voor verzekeringen op een heel eenvoudige manier in elkaar zitten.

Zorgverzekering en reisverzekering berekenen

Verder kun je bijvoorbeeld de verplichte basisdekking voor je zorgverzekering berekenen, zodat je daar een zo scherp mogelijke premie voor betaalt. Denk ook na over een eventueel vrijwillig eigen risico, waarmee je de premie per maand of per jaar behoorlijk kunt drukken. Verder kun je onder andere een rechtsbijstandsverzekering berekenen, een uitvaartverzekering berekenen en natuurlijk je reisverzekering berekenen. Ga na of je beter af bent met een doorlopende reisverzekering, of dat je aan de andere kant toch meer hebt aan een tijdelijke dekking. Je kunt online verschillende verzekeringen berekenen, zodat je precies weet wat er mogelijk is en wat dat je aan premie zal kosten.

Nieuws over Verzekeringen

Zorgverzekering in 2018 gemiddeld 2,16 euro duurder dan een jaar eerder

De zorgverzekering in 2018 wordt gemiddeld genomen iets duurder dan dit jaar. Toch valt de stijging mee, want die pakt minder fors uit dan op voorhand werd verwacht. Het gaat om gemiddeld 2,16 euro per maand meer. Dat betekent een stijging van een kleine 26 euro per jaar.

» Lees het volledige bericht
Gemeente Utrecht presenteert eigen zorgverzekering voor minima

In november maken alle verzekeraars hun nieuwe premies en polissen bekend. Het is dan weer mogelijk om een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor het volgende jaar. De Gemeente Utrecht komt dit jaar met een eigen zorgpolis. Bedoeld voor de minima, die kunnen rekenen op een scherpe premie met uitgebreide vergoedingen.

» Lees het volledige bericht
Verzekeraars halen de smartphone uit de inboedelverzekering

Veel verzekeraars zijn niet zo dol op de smartphone als consumenten. Veel mensen kunnen niet meer zonder, maar dat betekent ook dat de apparaten relatief vaak beschadigd raken.

» Lees het volledige bericht
Veel werknemers stappen nooit over van zorgverzekeraar

Onderzoek door PriceWise wijst uit dat ruim de helft van de werknemers al langer dan 10 jaar gebruik maakt van dezelfde zorgverzekering. Dat lijkt een veilige keuze, maar hoeft volgens minister Schippers van Volksgezondheid niet altijd de beste te zijn.

» Lees het volledige bericht
Eigen risico voor de zorgverzekering blijft komende jaren gelijk

Het eigen risico is vooral de lagere inkomens een doorn in het oog. Zij zijn gemiddeld genomen vaker ziek en hebben minder middelen tot hun beschikking om het eigen risico te betalen.

» Lees het volledige bericht