Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9 / 10 (2)

Stropdas maat berekenen

Bij deze tool kun je makkelijk je eigen stropdas maat berekenen. Je hoeft alleen in te vullen hoe lang je bent in centimeters en onze tool gaat het voor je berekenen. lees meer

Vul hier in hoe lang je bent in centimeters. Druk dan op de knop 'bereken nu'.
Andere bezoekers berekenden ook:

Stropdas maat berekenen

Een stropdas is een lang stuk stof (meestal van zijde) dat gebruikelijk is om de hals te knopen. Traditioneel wordt een stropdas door mannen boven een overhemd gedragen en de kraag van het overhemd bedenkt het deel van de das dan om de hals is geknoopt. Het dragen van een stropdas kan een uitdrukking zijn van een functie of maatschappelijke positie.


Wil je zelf wil weten hoe je achter kan komen welke stropdas maat je nodig bent? Dan is het helemaal niet zo moeilijk. Want er zijn eigenlijk maar 2 maten. De standaard lengte van een stopdas is 148 - 150 cm lang en dat is geschikt voor iedereen die niet langer is dan 1,94 m. De andere is een stopdas met een XL maat van 168 cm lang en die is geschikt voor iedereen die langer is dan 1,94 m. Het belangrijkste bij het dragen van een stropdas is eigenlijk dat de boordmaat van je overhemd goed zit. Dan pas heb je een mooi geheel!

Nieuws over Stropdas maat

Stropdassen trends 2023

Opvallend genoeg is een outfit voor een man in 2023 niet meer compleet zonder stropdas of vlinderdas. Met een stropdas geef je je outfit een eigen stijl en maak je je eigen statement. Welke stropdassen populair zijn in 2023 en niet meer in jouw garderobe gemist kunnen worden lees je in deze blog.

» Lees het volledige bericht
Hier moet je opletten bij het kopen van een stropdas

Shoppen en mannen gaat niet altijd samen. Daarom kan het nog wel eens handig zijn om een checklist te hebben waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een stropdas.

» Lees het volledige bericht