Berekenen.nl
Geplaatst op 18 december

Sim only abonnement is onverminderd populair onder Nederlanders

Ging het vorig jaar nog om 34%, inmiddels heeft 43% van de mensen een sim only aansluiting. Zij betalen op die manier alleen voor de kosten van het gebruik van de mobiele telefoon, de telefoon zelf hebben ze al thuis liggen of kopen ze los.

Groeiend belang van de prijs

Het lijkt erop dat met name het belang van de prijs steeds verder toeneemt, iets waar de sim only abonnementen van profiteren. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat 42% van de mensen vooral kijkt naar de prijs, op het moment dat ze een abonnement voor hun mobiele telefoon afsluiten. Daarnaast kijkt 24% van de mensen het eerst naar de bijbehorende telefoon en beoordeelt 18% de netwerkkwaliteit. Het valt op dat het met name de kleine providers zijn die de laatste tijd succes weten te boeken. Met name Simyo, Hollandsnieuwe, Tele2 en Telfort doen het goed, als de voordelige providers die weinig poespas bieden en vooral een scherpe prijs hanteren.

Zelf een sim only abonnement berekenen

Wil je zelf een sim only abonnement berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat dit je per maand op kan leveren? Indien je nog een goede mobiele telefoon hebt en je al enkele jaren klant bent bij je provider kun je zonder problemen overstappen. Heb je nog geen mobiele telefoon of wil je een nieuwe? Het is vaak voordelig om deze los aan te kopen en daarnaast een sim only abonnement af te sluiten. Je kunt online je sim only abonnement berekenen, zodat je qua kosten precies weet waar je aan toe bent en je zelf kunt zien wat je per maand over kunt houden.