Berekenen.nl
Geplaatst op 1 april

Helft van smartphonegebruikers verkiest sim only aansluiting

Het gaat om 56% van de nieuwe aansluitingen, waarmee er sprake lijkt van een duidelijke trend. Waar voorheen de abonnementen met toestel populairder waren lijkt die tijd voorbij. We kijken nu kritischer naar de kosten voor het gebruik van onze telefoon en het abonnement.

Groeiende populariteit sim only

Sim only abonnementen winnen sterk aan populariteit. Ongeveer 33% van de nieuwe abonnementen combineerde met een toestel, in 11% van de gevallen ging het om een prepaid aansluiting. Het sim only abonnement is daarmee verreweg het meest populair. Daarnaast neemt de verkoop van het aantal losse telefoons de laatste jaren flink toe. In 2011 kocht bijvoorbeeld 75% van de mensen een abonnement met een gratis of voordelig toestel. Daar lijkt nu weinig meer van over, het is onderzoeksbureau Gfk op dit moment nog niet goed duidelijk waar dat precies aan ligt.

Online sim only berekenen

Denk je ook zelf na over de mogelijkheid van een sim only abonnement, of wil je het voordeel berekenen dat je op die manier kunt behalen? Je kunt online je sim only abonnement berekenen, op basis van je specifieke wensen en voorkeuren. Je zorgt er op die manier voor dat je goed weet waar je aan toe bent, terwijl je daarnaast heel eenvoudig kunt zien wat je maandelijks kunt besparen. Wil je zo snel mogelijk besparen op de kosten van je abonnement? Je kunt online voordelig je sim only berekenen en overstappen of een nieuw abonnement afsluiten, zodat je aan het eind van de maand geld overhoudt.