Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.5 / 10 (13)

Sim Only berekenen

Besparen op je telefoonkosten doe je door een sim only abonnement af te sluiten. Met de berekentool kun je heel eenvoudig alle belminuten, aantal smsjes, dataverbruik en contractduur berekenen. Hierbij heb je de keuze uit 600 sim only abonnementen! lees meer

Andere bezoekers berekenden ook:

Sim Only berekenen

Wil je een sim only berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan hoeveel voordeel je dit op kan leveren ten opzichte van een regulier abonnement? Ga uit van het aantal belminuten dat je per maand nodig denkt te hebben, net als het aantal SMS-berichten en MB’s aan mobiel internet.

Je kunt een sim only berekenen met een contractduur van 1 of 2 jaar, of gebruik maken van een maandelijks opzegbaar contract. Deze laatste vorm van flexibiliteit kost je doorgaans iets meer, maar maakt het mogelijk een provider uit te proberen. Volledig overtuigd? Kies dan een sim only abonnement voor 2 jaar om maximaal van het voordeel te profiteren.

Minuten, SMS-berichten en internet

Je kunt online je sim only berekenen door in ieder geval uit te gaan van het aantal belminuten dat je per maand af wilt nemen. Ga uit van je verbruik tijdens de laatste 6 maanden, of schat in hoeveel je met anderen zal bellen. Doe hetzelfde voor het aantal SMS-berichten, al zal je in veel van de gevallen gebruik maken van online alternatieven als WhatsApp en iMessage, waardoor je er hier relatief weinig van nodig hebt. Kijk tenslotte naar het aantal MB’s aan mobiel internet per maand. Je kunt je sim only berekenen door deze drie elementen bij elkaar op te tellen.


Snelheid van het internet

Denk je regelmatig gebruik te gaan maken van het mobiele internet, of zoek je slechts af en toe een keer de vertrektijd van je bus of trein op? Kijk goed naar de verbindingssnelheid van het mobiele internet. 2 Mbit/s is voldoende voor het af en toe gebruiken hiervan, maar indien je ook muziek of video’s wilt kunnen streamen heb je minimaal 7,2 - 14,4 Mbit/s nodig. De 4G abonnementen bieden je nog meer snelheid, maar brengen ook meer kosten met zich mee. Je kunt zelf je sim only berekenen om na te gaan welke invloed dit heeft en of je dat wilt betalen.

Sim only berekenen met losse telefoon

Wil je een sim only berekenen en daarbij gebruik gaan maken van een nieuwe mobiele telefoon? Neem de kosten van een losse nieuwe telefoon dan mee in je berekening, bijvoorbeeld om de kosten over 1 of 2 jaar te berekenen. Vergelijk dit met de kosten die je zou maken met een regulier abonnement bij een van de providers, waarbij je de telefoon gratis of met een flinke korting ontvangt. Je kunt op die manier je sim only berekenen en nagaan wat voor jou de meest voordelige optie is.

Nieuws over Sim Only

Tips om te besparen op je telefoonkosten

Bijna iedereen heeft wel last gehad van de coronacrisis. Dit heeft dan ook massaal invloed gehad op onze portemonnee. Alle beetjes helpen dan ook om nog wat geld over te houden na alle vaste lasten. Het is dan ook belangrijk om te kijken waar je eventueel zou kunnen besparen. Je denkt dan vast als eerste aan je telefoonkosten. Daarom hebben wij een aantal tips hoe jij op je telefoonkosten kan besparen.

» Lees het volledige bericht
De voordelen van Sim Only

Veel weten eigenlijk niet wat alle voordelen zijn van Sim Only. De kans is groot dat een Sim Only abonnement juist perfect voor jou is.

» Lees het volledige bericht
Sim Only abonnement voor kinderen: Tele2 introduceert speciale bundel

Tele2 komt met een Sim Only abonnement speciaal voor kinderen. Het moet er binnen de vergelijkers voor zorgen dat ouders ook voor hun kinderen een goede optie kunnen vinden.

» Lees het volledige bericht
Fairphone maakt sim only smartphone duurzaam en eerlijk

Het Nederlandse bedrijf Fairphone vindt het zonde dat we zo kort gebruik maken van onze mobiele telefoon. Na twee jaar zijn de meeste smartphones onwerkbaar langzaam geworden of vertonen ze andere mankementen.

» Lees het volledige bericht
Sim only abonnementen opnieuw populairder

De sim only winnen al langere tijd aan populariteit, een groot deel van de Nederlandse mobiele bellers maakt daar inmiddels gebruik van.

» Lees het volledige bericht
Sim only abonnementen helpen op de kosten te besparen

Sim only abonnementen vormen een goede keuze om op de kosten voor het gebruik van een telefoon te besparen.

» Lees het volledige bericht
Sim only abonnementen winnen nog altijd aan populariteit

De sim only abonnementen zijn al enkele jaren bezig met een opmars en daar lijkt voorlopig geen einde aan te komen.

» Lees het volledige bericht
T-Mobile gaat meer internet aanbieden aan sim only klanten

T-Mobile behoort tot de grote providers van mobiele telefonie in Nederland en staat daarom niet bekend om de meest scherpe tarieven.

» Lees het volledige bericht
Simyo verhoogt snelheid 4G-internet

Simyo heeft besloten de snelheid van het 4G-internet kosteloos te verhogen. Dit betekent dat klanten kunnen rekenen op een snellere verbinding en nieuwe klanten een vergelijking kunnen maken op basis van de betere dienstverlening.

» Lees het volledige bericht
Sim only abonnementen blijven aan populariteit winnen

We lijken in Nederland definitief klaar met de dure abonnementen, in combinatie met een ‘gratis telefoon’.

» Lees het volledige bericht
Helft van smartphonegebruikers verkiest sim only aansluiting

Meer dan de helft van de smartphonegebruikers die afgelopen jaar een nieuwe aansluiting aanschafte maakte daarvoor gebruik van een sim only abonnement.

» Lees het volledige bericht
Sim only abonnement is onverminderd populair onder Nederlanders

Het sim only abonnement is onverminderd populair, het aantal mensen met een dergelijk abonnement neemt nog altijd toe.

» Lees het volledige bericht