Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.1 / 10 (11)

Fietsmaat berekenen

Het aanschaffen van een fiets is niet iets dat je zomaar doet. Vaak kost het nogal wat en wil je natuurlijk een aantal jaren van een fiets kunnen genieten. Het is dan ook erg belangrijk dat je de juiste fiets koopt. Kies het juiste model, maar ook zeker de juiste fietsmaat. Hoe je dit doet? Simpel met de rekentool van Berekenen.nl. lees meer

De binnenbeenlengte is de lengte van de vloer tot en met je kruis. Meet deze lengte op blote voeten.

In onderstaande tabel staan de geschatte beenlengtes vermeld.
Lichaamslengte Binnenbeenlengte
159 cm 72 cm
162 cm 74 cm
165 cm 76 cm
168 cm 77 cm
171 cm 79 cm
174 cm 81 cm
177 cm 82 cm
180 cm 84 cm
187 cm 88 cm
190 cm 91 cm
194 cm 93 cm
196 cm 94 cm

Fietsmaat

Als je op zoek bent naar een fiets voor jezelf of misschien wel voor één van je kinderen of kleinkinderen, dan is de fietsmaat erg belangrijk. Je moet immers wel prettig op de fiets kunnen fietsen. Daarnaast is het belangrijk dat je bepaalt waarvoor je de fiets wilt gebruiken. Wil je er op kunnen racen, mountainbiken of juiste korte stukjes mee door de stad kunnen fietsen? Vervolgens is de fietsmaat van belang. Waar let je precies op? Berekenen.nl legt het je uit.

Fietsmaat berekenen

Je schaft een fiets aan en wilt er zeker van zijn dat de fietsmaat perfect is. Waar let je dan op? De meeste mensen bepalen de fietsmaat aan de hand van de persoon die er op moet fietsen. Vaak wordt er een ‘proefritje’ gemaakt en gekeken of kinderen bijvoorbeeld nog goed af kunnen stappen. Heb je hiervoor geen gelegenheid? Dan kan de fietsmaat bepaald worden aan de hand van de lengte van de persoon in kwestie. Je meet eenvoudig de binnenbeenlengte op van jezelf, je kind of je kleinkind. Met de binnenbeenlengte kun je de fietsmaat berekenen. Vul de gegevens (de beenlengte en de gewenste fiets) in en de computer doet de rest. Heb je de juiste fietsmaat berekent? dan kan het vele fietsen beginnen. Maak fiesttochten zoals je nog nooit gedaan hebt. Weet je niet welke route je moet nemen? Plan dan zeker eens je fietsroute vooraf en kom eenvoudig op de plaats waar je wilt zijn. 

Formule fietsmaat berekenen

Meet de binnenbeenlengte. Dit doe je door een afstand van 15 centimeter tussen de beide benen te houden. Meet de afstand vanaf de grond tot aan de kruishoogte.

Framemaat = binnenbeenlengte in centimeters * 0,68

Nieuws over Fietsmaat

Tips voor het kiezen van een 24 inch fiets

Of u nu op zoek bent naar een fiets voor uw energieke zoon of uw avontuurlijke dochter, er is een 24 inch fiets die perfect bij je kind past

» Lees het volledige bericht
Fietsmaat essentieel voor voldoende fietscomfort

De fietsmaat blijkt essentieel voor een fijn fietscomfort. Dat kunnen fabrikanten van fietsen goed vertellen, maar is ook iets dat professionele fietsers beamen. Zoals Thomas de Gendt en Tim Wellens, die samen meer dan 23.000 kilometer professioneel op de fiets zitten.

» Lees het volledige bericht
Fiets langer dan 6 weken gestald? Dan wordt het tijd voor een nieuwe fiets

Fietsen mogen in Amsterdam voortaan nog maximaal 6 weken op dezelfde plek staan. Iedere fiets die er langer staat zal worden weggehaald.

» Lees het volledige bericht
We stappen met het zonnige weer massaal op de fiets

Het is al enige tijd mooi weer en na de lente komt natuurlijk ook de zomer eraan. Dat is bij uitstek de periode in het jaar om op de fiets te stappen en van het mooie weer te genieten.

» Lees het volledige bericht