Berekenen.nl
Geplaatst op 21 juni

Hoe werkt een reisverzekering?

De vakantie komt er weer aan dat betekent dat veel mensen weer op vakantie gaan. We moeten dan nog alleen even afwachten of de corona-maatregelen het toelaten maar we hebben goede hoop. Wanneer je aan een vakantie in het buitenland denk je ook al snel aan een reisverzekering, maar hoe werkt het precies en wat dekt deze verzekering allemaal? Wij vertellen je het.

Wat is een reisverzekering?

Wanneer je op vakantie gaat sluit je meestal een reisverzekering af. voor veel mensen is dit een normale zaak, maar veel mensen vragen zich af wat een reisverzekering is. Met een reisverzekering ben je verzekerd voor materiële schade zoals je bagage en persoonlijke schade. De kans is altijd aanwezig dat je tijdens je vakantie ziek wordt. de schade die de reisverzekeraar vergoedt, is vaak veel hoger dan de premie voor je reisverzekering. Dit is dan ook een grote reden waarom veel mensen er voor kiezen om een reisverzekering af te sluiten wanneer ze op vakantie gaan. ook biedt de reisverzekeraar hulp in het land waar je op vakantie bent. Ook is het mogelijk dat de verzekeraar voor je zorgt wanneer er iets mis is, denk bijvoorbeeld aan schade of ziekte.

Wat dekt een reisverzekering?

Zoals we hierboven ook hebben beschreven ben je met een reisverzekering verzekerd voor materiële schade zoals je bagage en persoonlijke schade die je tijdens je vakantie oploopt. Je vraagt je vast af hoe het zit tijdens een actieve vakantie. Wanneer je op een actieve vakantie gaat waarbij je een risico loopt is het vaak nodig om een extra reisverzekering hiervoor af te sluiten. Het is dan ook erg belangrijk dat je dit even aan je verzekeraar voorlegt en vraagt hoe je dit het beste aan kan pakken. Het ligt er namelijk aan want bij elke verzekeraar kan het namelijk anders zijn.

Wat is het verschil tussen een lang en kort lopende reisverzekering?

De naam zegt het wel, een kort lopende reisverzekering loopt voor een korte tijd. Je kiest er dan voor op deze verzekering kort voor je reis af te sluiten.  Deze verzekering maakt het dan ook mogelijk om per reis een verzekering af te sluiten. Je kan dan voor elke reis zelf bepalen of je wel of geen kort lopende reisverzekering wilt voor je reis. Bij een lang lopende reisverzekering is het net wat anders. Zoals de naam al aangeeft is dit een lang lopende verzekering. Deze verzekering heb je dus voor een langere periode. Het voordeel van deze verzekering is dat hij alle reisjes dekt wat je het hele jaar maakt. Je hoeft er dus niet aan te denken om nog een verzekering af te sluiten. Ook dekt deze verzekering de weekendjes weg. Het zal je maar net gebeuren dat je tijdens een weekendje weg materiele schade krijgt of dat je vreselijk ziek bent. Veel mensen gaan er dan ook vanuit dat er niks gebeurd tijdens hun vakantie of reis, wij zeggen altijd dat ongeluk in een klein hoekje zit en dat je beter veilig kan zijn. het is namelijk altijd mogelijk dat er wat gebeurd.