Berekenen.nl
Geplaatst op 16 mei

Doorlopende reisverzekering vraagt om afstemming op vakantie

Een skivakantie vraagt om een andere dekking dan een strandvakantie of een stedentrip naar een grote stad. Door daar op voorhand goed naar te kijken kunnen reizigers hun reisverzekering aanpassen en de juiste dekking afsluiten. Dat voorkomt (financiële) problemen door voor een degelijke dekking te zorgen.

Doorlopende reisverzekering aanpassen

In de meeste gevallen sluiten mensen een doorlopende reisverzekering af om er vervolgens geen omkijken meer naar te hebben. Dat lijkt prettig, maar is het niet op het moment dat er daadwerkelijk een keer wat gebeurt. Een skivakantie vraagt om betere dekking voor medische kosten, terwijl een stedentrip vraagt om goede dekking voor bijvoorbeeld gestolen geld of andere spullen. De bekende strandvakantie kan uitmonden in een voedselvergiftiging met ziekenhuisopname als gevolg, waardoor er op basis van het type vakantie allerlei specifieke risico’s bestaan. Het is volgens de verzekeraars verstandig om de doorlopende reisverzekering daar op voorhand op aan te passen en daarmee te zorgen voor een dekking die aansluit bij de reis die er gemaakt zal gaan worden.

Reisverzekering berekenen

Wil je een reisverzekering berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan of het een goed idee is deze aan te passen of dat je beter kunt overstappen? Door regelmatig opnieuw je verzekeringen te berekenen maak je het eenvoudig om op de kosten te besparen. Wellicht betaal je elders een lagere premie of heb je de mogelijkheid voor hetzelfde bedrag een meer uitgebreide dekking af te sluiten. Je kunt online je reisverzekering berekenen. Het kost je maar een paar minuten van je tijd, zodat je vervolgens weer volledig up-to-date bent en je precies weet of de dekking aansluit bij de reis die je wilt gaan maken.