Berekenen.nl
Geplaatst op 21 maart

Welke bikini maat past bij mij

Een vraag die veel vrouwen zich afvragen. Welke bikinimaat ben ik nou nodig? Deze vraag krijgen winkelmedewerkers vaak te horen. Op internet is het helaas niet mogelijk om kleding te passen daarom is het nu erg belangrijk om te weten welke bikinimaat je nodig bent.

De maat van het topje

Het bepalen van de maat doe je in twee stappen. Om te beginnen met het bepalen van het topje. Om het topje te bepalen heb je de borstomvang nodig. Meet hiervoor de omtrek onder de borsten en meet de omtrek op de borsten, op tepelhoogte. Nu je de cupmaat weer, moet je deze even noteren. Je hebt deze straks nodig als je een bikini gaat bestellen. Dan is het wel handig dat je hem nog weet.

De maat van het broekje

Nu je het topje weet moet je ook nog de goede maat van je nieuwe broekje vinden. Bij veel merken kun je deze twee los van elkaar. Dit voorkomt het probleem dat je het topje wel past maar het broekje niet. Of andersom. Dit is heel vervelend en hierdoor is de kans ook groot dat je geld weggooit omdat je niet een van de twee kan terug sturen. Het heeft ook nog anderen voordelen. Door het los kunnen kopen van het topje en broekje heb je altijd badkleding dat goed bij je figuur past. Het bepalen van het broekje doe je door de omtrek van de heupen je taille op te meten.

Andere bikini maten.

Er is een mogelijkheid dat je soms maten tegen komt die je moet berekenen of omrekenen. Denk daarbij aan Engelse maten of Amerikaanse maten. Ook kunnen sommige landen zoals Frankrijk, Spanje, Duitsland of Italië een andere maatvoering gebruiken. Met behulp van een tabel kun je vaak al snel deze maat eenvoudig berekenen. Let daarom goed op wanneer je op vakantie bent want het kopen van een te kleine bikini wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen.

Wat is dan de goede maat?

Meer dan 70% van alle vrouwen zullen een van deze problemen herkennen. 7 op de 10 vrouwen die voor het eerst in een andere winkel kopen hebben dan ook de verkeerde maat. Veel vrouwen hebben eigenlijk een veel grotere cupmaat, althans groter dan ze denken. Maar ook een veel smallere omvang. En dat heeft gelijk aan dat je veel slanker bent dan je eigenlijk denkt. Als je een bh of bikini gaat dragen in die smallere omvang, sluiten de beugels perfect aan rond je borsten waardoor ze nergens kunnen prikken en krijgen je borsten de perfecte support. Het gewicht hangt dan niet langer aan je nek en schouders en je voelt je vrijer, veel minder zwaar, veel zelfverzekerder en nog belangrijker voor veel vrouwen. Je lijkt dus veel slanker. Daarom is het belangrijk om je cupmaat te controleren en zelf op te meten wanneer je een nieuwe bikini gaat kopen. Het zou zonde zijn dat je straks in een te groot of te klein topje loopt.  Bereken hier je cupmaat.