Berekenen.nl
Geplaatst op 27 november

Zorgverzekering wordt duurder voor ouderen

Ouderen betalen gemiddeld meer voor een aanvullende zorgverzekering die zij af wensen te sluiten dan jongeren. Uit onderzoek blijkt dat zij meer kosten dienen te maken dan jongeren die bijvoorbeeld in 1990 geboren zijn. Het lijkt erop dat verzekeraars het risico op zorgkosten hoger inschatten en dat zij buiten het risico om een verdeling wensen te maken op basis van de premie. Het is het Zorgverzekering Informatie Centrum dat dit uitzocht en daarover aan de bel wenst te trekken. Vooral ouderen doen er omwille van de hogere kosten verstandig aan online hun zorgverzekering te berekenen en op die manier meerdere verzekeraars te vergelijken.

Gemiddelde premie voor ouderen harder omhoog

De gemiddelde basispremie zal komen jaar met €7 per maand toenemen. Opvallend genoeg zullen ouderen vervolgens meer gaan betalen voor een aanvullende zorgverzekering. Ouderen betalen voor het meest uitgebreide pakket gemiddeld zo’n €11,30 per maand meer. Bij verzekeraars Zilveren Kruis zijn zij het minst goed af. Daar betalen ouderen gemiddeld €17,55 meer voor de meest uitgebreide premie dan jongeren. Dat is opvallend, aangezien zowel ouderen als jongeren daarvoor precies dezelfde dekking ontvangen. Het lijkt daarom dit jaar meer dan ooit de moeite waard om online de zorgverzekering te berekenen en de verschillen in premie en dekking zelf te ontdekken.

Zorgverzekering berekenen

Wil je een zorgverzekering berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan of je huidige verzekeraar nog altijd de juiste keuze vormt? Het is eenvoudig om online een berekening te maken van de zorgverzekering. Kijk goed naar de dekking die je wenst en de premie die de verzekeraar daarvoor in rekening brengt. Door meerdere zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken is het mogelijk om de meest aantrekkelijke premie te kiezen. Op die manier is het mogelijk om maandelijks enkele tientjes op de verzekering te besparen, waardoor dit vooral bij een gezin een groot verschil kan maken.