Berekenen.nl
Geplaatst op 27 november

Zorgverzekering via internet tot 15 euro goedkoper: zelf berekenen

De zorgverzekering in 2018 kan tot 15 euro per maand goedkoper, door die online af te sluiten. Bij een verzekeraar die zoveel mogelijk online werkt. Om de klant de controle te bieden en daar zelf zo min mogelijk kosten voor te hoeven maken. Het betekent in de praktijk dat klanten veel zorgzamen zelf moeten regelen. Bovendien kan er sprake zijn van minder keuzevrijheid uit zorgverleners. Dat hoeft echter niet het geval te zijn, waardoor het de moeite waard is om de polis zelf te berekenen.

Goedkoper en meer zelf regelen

De zorgverzekering bij online aanbieders is een stuk goedkoper. Daar staat wel tegenover dat klanten een aantal zaken zelf online moet regelen. Zoals het inzien van het zorgverbruik en het overzicht van de declaraties. Bovendien is de stand van het eigen risico alleen online zichtbaar en staan ook de polis en voorwaarden daar aangegeven. Het betekent in de praktijk dat mensen zelf wat meer verantwoordelijkheden hebben, zodat de zorgverzekeraar daar niet aan hoeft te werken. Dat bespaart kosten, waardoor de premie omlaag kan en de verzekering voordeliger uitpakt.

Zorgverzekering voor 2018 berekenen

Een zorgverzekering voor 2018 berekenen, om na te gaan hoe jij daarmee kunt besparen? Je kunt tot 15 euro per maand goedkoper uit zijn, door een polis af te sluiten bij een online verzekeraar. Vooral indien je meer verzekeringen online hebt lopen kan dat een interessante keuze zijn. Je kunt zelf declaraties insturen en die op een later moment bekijken in het overzicht. Wat dat betreft is het in eider geval de moeite waard om de zorgverzekering voor 2018 online te berekenen. De kans is groot dat je daarmee kunt besparen, door dit jaar voor een online verzekeraar te kiezen.