Berekenen.nl
Geplaatst op 4 december

Zorgverzekering vaak onnodig aangevuld

De zorgverzekering bestaat uit een basisdekking en een eventuele aanvullende polis. Uit onderzoek door consumentenprogramma Radar blijkt dat veel mensen onnodig gebruik maken van een aanvullende verzekering. Ze denken die af te sluiten voor belangrijke zorgkosten, die gewoon onderdeel uitmaken van de dekking door de basisverzekering.

Overbodige verzekering met aanvullende dekking

De basisverzekering dekt bijvoorbeeld de kosten voor de huisarts, medisch specialistische zorg in het ziekenhuis, spoedeisende zorg en ziekenvervoer en opname in het ziekenhuis. Daarnaast is er sprake van dekking voor bijvoorbeeld geneesmiddelen, geestelijke gezondheidszorg en verloskundige zorg of kraamzorg. Het zijn zaken waarvoor geen aanvullende zorgverzekering benodigd is, terwijl niet iedereen zich daarvan bewust lijkt te zijn. Het leidt er volgens de onderzoekers toe dat veel mensen een aanvullende zorgpolis afsluiten, terwijl ze die uiteindelijk helemaal niet nodig blijken te hebben. Dat kost gemakkelijk tien euro per meer per maand, waardoor huishoudens honderden euro’s teveel uitgeven aan een zorgverzekering die ze eigenlijk helemaal niet nodig hebben. Het lijkt van belang om meer duidelijkheid te verschaffen over de zorgverzekeringen, zodat mensen daar een betere keuze uit kunnen maken.

Zorgverzekering berekenen

Wil je direct een goed beeld hebben van de zorgverzekering die je nodig hebt, zodat je die kunt afsluiten? Het is verstandig om online de zorgverzekering te berekenen. Je zorgt er daarmee voor dat je binnen een paar minuten weet wat je aan premie zal betalen en wat je daar aan de andere kant aan dekking voor kunt verwachten. Het kost je slechts een paar minuten van je tijd, terwijl het je gemakkelijk tot honderden euro’s per jaar kan helpen besparen. Je kunt online de zorgverzekering berekenen en vergelijken, zodat je vervolgens een polis af kunt sluitend ie qua dekking goed aansluit bij waar je naar op zoek bent.