Berekenen.nl
Geplaatst op 15 oktober

Veel werknemers stappen nooit over van zorgverzekeraar

Onderzoek door PriceWise wijst uit dat ruim de helft van de werknemers al langer dan 10 jaar gebruik maakt van dezelfde zorgverzekering. Dat lijkt een veilige keuze, maar hoeft volgens minister Schippers van Volksgezondheid niet altijd de beste te zijn. En ook de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft al eens aangegeven dat vergelijken een goed idee is. Veel werknemers maken gebruik van een collectieve zorgverzekering. Dat hoeft voor hen echter niet altijd de beste keuze te zijn, waardoor een vergelijking meer dan de moeite waard is.

Collectieve zorgverzekering niet altijd de beste

De collectieve zorgverzekering lijkt een veilige en daardoor een goede keuze. In veel gevallen sluit de dekking niet helemaal goed aan op de eigen wensen. Of is de polis zelfs met de collectiviteitskorting duurder dan bij andere zorgverzekeraars. Het lijkt daarom juist voor werknemers de moeite waard om hun zorgpolis voor 2018 te vergelijken. De kans is groot dat de premie voor hun zorgverzekering omlaag kan of dat ze voor hetzelfde geld gebruik kunnen maken van een meer uitgebreide dekking. Het is daarom de moeite waard om goed te kijken naar de zorgverzekeringen voor 2018, die we zo snel mogelijk op een rij zetten.

Zorgverzekering voor 2018 berekenen

Medio november dienen alle zorgverzekeraars hun nieuwe premie bekend te hebben gemaakt. Het is vanaf dat moment een goed idee om de zorgverzekering voor 2018 te berekenen. Om die te vergelijken, zowel op basis van de dekking en de aangesloten ziekenhuizen als op basis van de premie. Zowel werknemers als anderen kunnen daar naar kijken, om de beste polis voor hun zorg af te sluiten. In veel gevallen heeft de collectieve zorgverzekering niet direct meerwaarde, maar is die wel duurder dan sommige alternatieven. Voor die groep geldt dat het de moeite waard is om de zorgverzekering te berekenen en polissen te vergelijken.